Galatasaray'da Ünal Aysal sesleri! Sinyali meğer 20 gün önce vermiş de kimse fark etmemiş

Galatasaray'da Ünal Aysal sesleri! Sinyali meğer 20 gün önce vermiş de kimse fark etmemiş
Galatasaray Eski Başkanı Ünal Aysal, mevcut başkan Burak Elmas'ın ibra edilmemesi sonrası alınan seçim kararının ardından yeniden aday oluyor. Aysal'ın 1-2 gün içinde adaylığını açıklayacağı öğrenildi.

Galatasaray''da Olağan Genel Kurul toplantısında Mustafa Cengiz ile Burak Elmas yönetimi ibra oylamasına sunuldu. Mevcut başkan Burak Elmas dönemi ibra edilmedi.

Buna göre, Sarı-Kırmızılı kulüpte Burak Elmas''ın tüzüğe göre 30 gün içinde seçim kararı almak zorunda bildirildi.

Mevcut Başkan Burak Elmas, seçimde aday olamayacağı seçimde, eski başkan Ünal Aysal''ın aday olacağı iddia edildi. Aysal''ın, ekibiyle bir araya gelip, 1-2 güne kadar adaylığını açıklayacağı ifade edildi.

NE DEMİŞTİ?

Galatasaray Düşünce Derneği, 7 Mart 2022 akşamı GSK Atlı Spor tesislerinde toplanmış ve camianın eski başkanı Ünal Aysal’dan o gece flaş bir açıklama gelmişti.

Başkanlık sorularına yanıt veren 80 yaşındaki Aysal, "Galatasarayımızın başkanı var, yönetim kurulu var. Bu konunun konuşulması için gerçekten uygun zaman değil. İnşallah bir gün seçimler gelir, o zaman konuşuruz. Galatasaray taraftarlarına saygılarımı ve sevgilerimi iletmek istiyorum" diyerek sinyali vermişti.

Seçim ne zaman?

İbra edilmeyenler aleyhine şirket tarafından dava açılma olanağı doğar. Genel kurul, ibra etmemekle birlikte dava açılmasına gerek görmeyebilir. Genel kurul dava açma kararı verirse bir ay içinde dava açmaya zorunludur. İbra edilmeme halinde yönetim kurulu üyeleri kararın iptali için dava açabilir. 30 gün içerisinde yönetimi olağanüstü toplayarak bir seçim kararı alması gerekecek.

İlgili Haberler