Galatasaray'ı kükretecek transfer! Falcao'nun eski takım arkadaşı Cimbom yolunda

Galatasaray'ı kükretecek transfer! Falcao'nun eski takım arkadaşı Cimbom yolunda
Geçtiğimiz sezonu 6. sırada bitiren Galatasaray, gelecek sezon Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı. Bir yandan yeni sezon öncesi çalışmalara başlayan sarı-kırmızılı takım, bir yandan da transfer çalışmalarını sürdürüyor. Radamel Falcao'nun eski takım arkadaşı 25 yaşındaki sol kanat oyuncusu Balde Aslan'ın radarında Balde, geçen sezon Monaco ile 26 maça çıkarken, 8 gol atıp, 4 asist yaptı.

Galatasaray 2019-2020 Cemil Usta Sezonu'nu 56 puanla 6. sırada bitirmişti. Gelecek sezon Avrupa Ligi'ne katılacak Cimbom, transfer çalışmalarına hız verdi. Geçtiğimiz sezon takım iskeletini kiralık isimler üzerine kuran Aslan, bu sezon aynı hatayı yapmak istemiyor.

Sarı-kırmızılılar gerek Finansal Fair-Play (FFP) gerekse harcama limitlerinden dolayı ilk etapta bonservisi elinde veya maliyeti düşük isimlere yönelmişti.

İLK TRANSFER ARDA!

Galatasaray, eski futbolcusu Arda Turan'ı renklerine bağladı ve 1+1 yıllık anlaşma sağladı. Sarı-kırmızılılar tecrübeli futbolcuya gelecek yıl 4 milyon TL, sözleşmesinin uzaması durumunda ise 5 milyon TL ödeyecek.

OĞULCAN DA TAMAM

Cimbom, bonservisi elinde olan bir diğer isim ve eski oyuncusu Oğulcan Çağlayan'ı da kadrosuna kattığını duyurdu. Bonservis bedeli ödemeyen Cimbom, 24 yaşındaki oyuncuya ise 4 yıl için 18 milyon TL ödeyecek.

Sivasspor ile yükselişe geçen Emre Kılınç da Cimbom'a imzayı attı. Emre 4 yıl için G.Saray'dan 36 milyon 850 bin TL alacakken, bonservis bedeli ödenmedi.

Takımla sözleşmesi biten ve geçtiğimiz sezon 1.9 milyon Euro net ücret kazanan Ryan Donk ise büyük bir fedakarlık yaparak yeni sözleşmeye imza attı. Sözleşmesini 1 yıl uzatan Hollandalı futbolcu gelecek sezon 515.750 Euro kazanacak.

KALE FATİH'E EMANET

Sarı-kırmızılılar, Fernando Muslera'nın uzun sürecek sakatlığı sebebiyle kaleci transferine yönelmişti. Cimbom, Kasımpaşa'dan bedelsiz olarak Fatih Öztürk'ü kadrosuna kattığını duyurdu. G.Saray bu transfer için bonservis bedeli ödemezken, oyuncuya 2 yıl için 8 milyon TL ödenecek.

SÜRPRİZ ÖNERİ

Galatasaray Mariano'nun takımdan ayrılması, Martin Linnes'in beklentileri karşılayamaması ve Şener Özbayraklı'nın gelecek planlarında yer almaması sebebiyle sağ bek transferi yapmak istiyordu.

Aslan, bu bölge için Olympiakos ile sözleşmesi sona eren Omar Elabdellaoui'yi renklerine bağladı. 28 yaşındaki sağ beki 3 yıllığına kadrosuna katan Cimbom, oyuncuya ise toplamda 4 milyon 50 bin Euro ödeyecek.

Toplam 6 transfer yapan G.Saray, hızlı bir kanat oyuncusu almak için harekete geçti. Bu bağlamda Henry Onyekuru için Monaco ile görüşen sarı-kırmızılı takım, ret yanıtı aldı ancak Fransız ekibinden sürpriz bir öneri geldi.

MONACO'NUN TEKLİFİ KEITA BALDE

Ligue 1 temsilcisinin yönetimi Cimbom'a Keita Balde'yi önerdi. 25 yaşındaki sol kanat, geride kalan sezon Monaco ile 26 maça çıkarken, 8 gol atıp, 4 asist yaptı. Senegalli futbolcu için Monaco, 2017'de Lazio'ya tam 30 milyon euro bonservis ödemişti.

Bu transferin gerçekleşmesi durumunda Radamel Falcao, eski takım arkadaşıyla yine aynı formayı giyecek. Balde için son kararı Fatih Terim verecek.

 

 

İlgili Haberler