Galatasaray'a bir Taylan daha: Fredrik Midtsjö

Galatasaray'a bir Taylan daha: Fredrik Midtsjö
Galatasaray'ın Hollanda'nın AZ Alkmaar takımında oynayan Fredrik Midtsjö ile anlaştığı belirtildi. Ancak futbolcunun yerine alındığı Taylan Antalyalı'ya olan benzerliği şaşkınlık yarattı

Galatasaray, geçen sezon eleştiri yağmuruna uğrayan Taylan Antalyalı''nın yerine orta saha için uzun süredir transfer çalışmalarını sürdürüyordu.

Sarı kırmızılıların AZ Alkmaar takımında forma giyen Norveçli Fredrik Midtsjö ile anlaştığı belirtildi.

Ancak futbolcunun beğenilmediği için yerine alınan Taylan Antalyalı''nın stiline olan benzerliği şaşkınlık yarattı.

Taylan Antalyalı''nın eleştirildiği en büyük yönü geçen sezon oynadığı onca maça rağmen hiç gol atmaması ve kaleyi bulan şutunun bile olmamasıydı.

Norveçli futbolcunun da geçen AZ Alkmaar''da oynadığı 28 maçta hiç gol atmadığı ortaya çıktı. Bu futbolcu da defansif orta olarak görev yapıyor. Ve tıpkı Taylan Antalya''nın stiline benziyor.

FREDRİK MİDTSJÖ KİMDİR?

- 11 Ağustos 1993''te Norveç''in Trøndelag ilinde bulunan Stjørdal bölgesinde dünyaya geldi. Futbola da Stjørdals-Blink''in altyapısında başladı. 

- Kasım 2017''de Stjørdals-Blink''ten Rosenborg''un altyapısına katıldı. Rosenborg formasıyla ilk maçına ise 16 yaşında Norveç Kupası''nda eski takımı Stjørdals-Blink karşısında çıktı. 28 Ağustos 2011''de Rosenborg''un A takımı ile resmi sözleşme imzaladı. İlk golünü de 2011''de Odd karşısında uzaktan bir vuruş ile buldu.  2012''de ikinci lig ekibi Ranheim''a kiralandı.

- Ranheim macerası sonrası Rosenborg''a döndü. İkinci takımla ile çıktığı maçta bacağını kırdı ve bu sakatlık onu 7 ay sahalardan uzak tuttu. Sakatlıktan kurtulduktan sonra da 2014''te Sandnes Ulf''a kiralık gönderildi.

- Kiralık sözleşmesinin sona ermesiyle Rosenborg''a döndü. 29 Haziran 2016''da takımıyla 4 yıllık yeni bir sözleşme imzaladı. Rosenborg formasıyla toplam 148 resmî maçta forma giydi ve 21 de gol attı.

- 26 Ağustos 2017''de ise Hollanda ekiplerinden AZ Alkmaar''a transfer oldu. 5 yıllık sözleşme imzaladı.  AZ Alkmaar ile toplam 191 maça çıkarken 7 de gol attı. 

İlgili Haberler