Gana'da 135 öğrencide Delta varyantı tespit edildi

Gana'da 135 öğrencide Delta varyantı tespit edildi
Batı Afrika ülkesi Gana'da 135 öğrencide yeni tip korona virüsün (Kovid-19) ilk olarak Hindistan'da görülen "Delta" varyantının tespit edildiği bildirildi.

Gana'da 135 öğrencide korona virüsün Delta varyantı tespit edildi

Öğrencilerde Delta varyantına rastlandığını duyuran Gana Sağlık Hizmetleri Genel Direktörü Dr. Patrick Kuma-Aboagye, yaptığı açıklamada, geçen ay Achimota Okulundan 3 öğrencinin grip şikayetiyle hastaneye sevk edildiğini belirtti.

Bu şikayetin ardından okulda 550 öğretmen ve öğrenciye korona virüs testi yapıldığını aktaran Kuma-Aboagye, 135 çocukta Delta varyantının tespit edildiğini söyledi.

Kuma-Aboagye, korona virüse yakalanan öğrencilerin asemptomatik ya da çok hafif ila orta derecede belirti gösterdiğini belirtti.

Korona virüsün yayılmaması için önlemler aldıklarını aktaran Kuma-Aboagye, "Virüse yakalananların çoğu yatılı öğrenci değil. Bu nedenle virüsün topluma yayılmaması için öğrencilere stratejik testleri yapıyoruz." diye konuştu.

Yaklaşık 31 milyon nüfusa sahip Gana''da salgının başından bu yana 96 bin 317 kişide virüse rastlandı, bunlardan 93 bin 948''i sağlığına kavuşurken virüs nedeniyle 796 kişi hayatını kaybetti. (AA)