Gaye İnsan Derneği’nin bir sonraki rotası Kerkük

Gaye İnsan Derneği’nin bir sonraki rotası Kerkük
Gaye İnsan Uluslararası İnsani Yardım Derneği faaliyetlerine yurtdışında da sürdürmeye devam ediyor. Derneğin bir sonraki durağı Kerkük’te ki Türkmen çocuklar olacak.

Gaye İnsan Uluslararası İnsani Yardım Derneği yurt içinde ve yurt dışında yaptığı yardım faaliyetlerine yeni bir durak daha ekliyor. Dernek yönetimi, hayırseverler vasıtası ile en son Mardin’de 300 ilkokul öğrencisine kışlık kıyafet ve kırtasiye yardımlarından sonra rotasını bu sefer de Irak’ta Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Kerkük’e çevirdi.

Gaye İnsan Uluslararası İnsani Yardım Derneği Genel Başkanı Bilgehan Murat Miniç, Dernek Genel Sekreteri Mert Akdemir ve Mardin Artuklu 1071 Derneği Başkanı Murat Kırmızıoğlu ile birlikte Kerkük’e geçen heyet burada bir dizi temaslarda bulundu.

Dernek yöneticileri ilk olarak Türkmen Kardeşlik Ocağına ziyarette bulundu. Kardeşlik Ocağı Başkanı Abdulhalik Hürmüzlü ve yöneticileri ile bir araya gelen heyet ocağın etkinlikleri hakkında bilgi aldı. Abdulhalik Hürmüzlü, Kerkük’teki Türkmenlerin haklarını ve kültürlerini korumak amacıyla faaliyetlerde bulunduklarını, özellikle Türkmen coğrafyasının sanatına ve tarihi kültürüne katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Dernek yönetimi daha sonra Irak Türkmen Cephesi eski başkanı ve mevcut Kerkük Milletvekili Erşat Salihi ile makamında bir araya geldi. Başkan Bilgehan Murat Miniç, Gaye İnsan Uluslararası İnsani Yardım Derneği ve faaliyetleri ile ilgili bilgi verdikten sonra Kerkük’te hangi faaliyetlere destek olabilecekleri konusunda Erşat Salihi ile istişarlerde bulundu.

Irak Türkmen Cephesi Kerkük Milletvekili Erşat Salihi ziyaretten ve faaliyetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasını “Türkiye’den böyle STK’ların bölgemizde faaliyetlerde bulunmasından mutluluk duyuyoruz. Burada çocuklarımızın eğitimi için bir vakıf kurduk. Kerkük Vakfı ile birlikte sizlerin de ortak bir çalışma yapmanız bizi memnun edecektir. Ayrıca çocuklarımızın Türkiye ile olan bağına da büyük katkıları olacaktır.” şeklinde sürdürdü.

Son olarak Kerkük Vakfını ziyaret eden dernek yöneticileri burada Vakıf Başkanı Cumbut Küzeci ve Yardımcısı Ganim Salihi ile bir araya geldi. Vakfın Irak’ta tüm çocuklar için eğitim faaliyetlerinde bulunduğunu aktaran Başkan Küzeci; “Türkçe ve İngilizce eğitimlerle çocuklarımızı dünyaya entegre hale getirmeyi amaçlıyoruz. Buradaki eğitimlerin neticesinde ve vakfa karşı duyulan güven ve sevgi sayesinde çocuklarımız çok hızlı bir atılım sağlıyorlar. Eksiklerimizi de gelen yardım ve desteklerle tamamlamaya çalışıyoruz. Bu vesile ile vakfımızı ziyaret için buralara kadar gelmenizden ve gayretlerinizden mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Gaye İnsan Uluslararası İnsani Yardım Derneği Başkanı Bilgehan Murat Miniç ise misafirperverliklerinden ötürü vakıf yöneticilerine teşekkür ederek sözlerine başladı. Miniç; “Kerkük Vakfı burada çok önemli bir misyonu temsil etmektedir. Hem çocuklar için hem aileleri için örnek bir yuva noktasındadır. Türkçe dil birliğinin sağlanması ve yabancı dil eğitimi noktasında da buradaki çocukların geleceğine ışık tutmaktadır. Tüm bunların yanı sıra Kerkük’ün bir Türk vatanı olduğu gerçeğini de kültürel anlamda Dünya’ya ilan etmektedir. Bizde dernek olarak eksiklerin tamamlanması hususunda ülkemizdeki hayırseverlerin de sayesinde elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İnşallah ilerleyen senelerde Kerkük Vakfı birçok alanda buradaki insanlarımız için çok daha yetkin bir merkez haline gelecektir” diye konuştu.