Savaş Muhabiri Coşkun Aral Taliban'ı anlattı

Savaş Muhabiri Coşkun Aral Taliban'ı anlattı
Savaş Muhabiri Coşkun Aral, 2000'li yıllarda Taliban'la röportaj için Afganistan'a gittiğinde yaşadıklarını anlattı. Aral tuvalet ihtiyacını ayakta giderdiği için kurşuna dizilme cezası ile yargılandığını söyledi.

Yaşanan son gelişmelerin ardından dünyanın gözü Afganistan''a çevirdi. Savaş Muhabiri Coşkun Aral,YouTube üzerinden yayımladığı videoda Taliban ile röportaj yaptığı dönemi anlattı. Tuvalet ihtiyacını ayakta giderdiği için kurşuna dizilme cezasıyla yargılandığını belirten Aral, anlattıklarıyla Taliban''ın gerçek yüzünü gözler önüne serdi.
 
KURŞUNA DİZİLECEKTİM

Çok basit gerekçelerle yargılanılabileceğini belirten Aral, "Ayakta tuvalet ihtiyacımı giderdiğim için kurşuna dizilmeyle yargılandım. Kol tüyleri aşağıya doğru sarkmaması yüzünden casus olarak nitelenerek kurşuna dizilecektim. Aynı zamanda bizzat tanık olduğum için söylüyorum. Doğum sonrası bir kadın, erkEk doktora gösterilmemesi yüzünden kan kaybından öldü" ifadelerini kullandı.

KADINLARIN BURUNLARININ GÖSTERİLMEDİĞİ BİR ORTAM

Taliban''ın kadın haklarına saygı duyacağını belirtmesine rağmen geçmiş süreçte yaptıklarına da değinen Aral, "Taliban geçtiğimiz yıllarda kız çocuklarının okuma-yazma öğrenmesine müsaade etti. Kadınların burunlarının gösterilmediği bir ortamdan bahsediyorum. Röportaja gittiğimde görüntü vermeyi reddetmişlerdi çünkü kamera yasaktı. Müzik yasak, ilahi bile olsa yasak. Araçlardaki tüm teyp ve radyolar sökülmüştü gittiğimiz dönemlerde. Evlerin damlarındaki uyu antenleri imha edilmişti"  dedi.

AFGANİSTAN''DA SON DURUM

Afganistan''ın başkenti Kabil''in kenar mahallerine Taliban militanlarının girmeye başladığı bildirildi. Taliban Kabil''in merkezine 8 kilometre uzaklıktaki sanayi bölgesi Bagrami''ye ve 5 kilometre uzaklıktaki Deşt-i Berçi''de kontrolu ele almaya başladı. Ülkeden gelen son dakika haberlerine göre yerel kaynaklar Başkan Eşref Gani Ahmedzay''ın ülkeyi terk ettiğini söyledi. Öte yandan Taliban, Cumhurbaşkanlığı Sarayı''nda kontrolü ele geçirdiklerini bildirdi. BM Güvenlik Konseyi, Taliban''ın Afganistan''da yönetimi ele geçirmesinin ardından yarın acil toplanacak.

İlgili Haberler