Emin Çapa, Nureddin Nebati'ye savaş açtı. Mahkemede söyleyeceklerimi duymak ister misiniz

Emin Çapa, Nureddin Nebati'ye savaş açtı. Mahkemede söyleyeceklerimi duymak ister misiniz
Gazeteci Emin Çapa, canlı yayında Hazine Bakanı Nureddin Nebati'ye seslendi.

Gazeteci ve Halk TV sunucusu Emin Çapa, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yaptığı çağrı üzerine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) başlattığı soruşturmayla ilgili konuştu.

Çapa, Halk TV ekranlarında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Çapa''nın cümlelerinin satır başları şu şekilde:

“Benim hakkımdaki suç duyurusunun davaya dönüşmesini çok istiyorum. Benim mahkemede söyleyeceklerimi dinlemek ister misiniz?” diyen Çapa, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı: “Resmi kurumlardan gelmesini isteyeceğim verilerin halkın önüne dökülmesini ister misiniz? O iki gecede kimler satış yaptı? Ben onların mahkeme belgelerine girmesini, mahkemeye sunulmasını isterim. Bunu ister misiniz? İktidar değişince biz onları öğreneceğiz elbette… Onlar bize açılacak, biz bakacağız. Çalışacağız o rakamlar üzerine…”

NE OLMUŞTU?

BDDK, Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Geçer hakkında suç duyurusunda bulundu.

BDDK kaynaklarından edinilen bilgiye göre, "Bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz" maddesine aykırılıktan Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Geçer hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İlgili Haberler