Yılmaz Özdil'den sağlıkçıların eylemine yaptırılan polis müdahalesine müthiş yorum

Yılmaz Özdil'den sağlıkçıların eylemine yaptırılan polis müdahalesine müthiş yorum
Gazeteci Yazar Yılmaz Özdil, sağlık eyleminde hekimlerin uğradığı müdahaleye sert göndermede bulundu.

Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddetin bilançosu gün geçtikçe ağırlaşırken, sağlık örgütleri dün Konya Şehir Hastanesi''nde görevi başında hasta yakını Hacı Mehmet Akçay tarafından katledilen Uzman Dr. Ekrem Karakaya için ayağa kalktı. Sağlık emekçileri ve ülke bazında infial yaratan olay, birçok sendika ve örgüt tarafından ülke genelinde protesto ediliyor. Sağlıkçılar birçok hastanede iş bırakırken, Türk Tabipler Birliği ise 7-8 Temmuz''da grevde olacaklarını duyurdu.

Hekimlerin katledilişini ve sağlık emekçilerinin uğradığı şiddeti protesto etmek için bir araya gelen gruba polis müdahalesi gerçekleştirildi. 

''''FENALAŞAN POLİSE DOKTORLAR MÜDAHALE ETTİ''''

İstanbul''da sağlıkçıların eylemine polis, biber gazıyla müdahale etti. Sert müdahalede bulunan polis, sağlıkçıların yürüyüşüne izin vermedi. Müdahale sırasında polisin sıktığı biber gazıyla fenalaşan başka bir polise eylemdeki doktorlar müdahale etti.

''''BU ZİHNİYETİ HİÇBİR BRANŞ TEDAVİ EDEMEZ''''

Sağlıkçıların uğradığı polis müdahalesine tepki gösteren bir diğer isim de gazeteci yazar Yılmaz Özdil oldu. Özdil, Twitter hesabından yayınlamış olduğu mesajda, hekimlere biber gazı sıkılmasına sert çıkıştı.

Özdil, tweetinde şu sözlere yer verdi:

''''Sağlıkta şiddeti protesto eden hekimlere biber gazı sıkan zihniyeti, tıp biliminin hiçbir branşı tedavi edemez''''

İlgili Haberler