​​​​​​​Gazetecilere ev baskınıyla gözaltı

Dün sabah saat 07:30'da TELE 1'in Ankara Temsilcisi İsmail Dükel'in gözaltına alındığı haberi geldi. Aynı saatlerde aynı şekilde Oda Tv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız'ın gözaltına alındığını öğrendik.

Anlayacağınız; iktidarın sabah sabah evlerinde gözaltına aldırdığı bu isimler kaçacak cinsten kişiler değil. Müyesser ile yıllarca birlikte çalıştık. Hatta kocası da eski emniyet müdürlerinden, kanun nizam bilen bir kişi...

İktidarın saldırı hedefi şimdi de gazeteciler...

Son yıllarda teker teker gözaltına alınanlara dikkatli bakın. Sabahın köründe evlerinden gözaltına alınan bu insanlar hiç bir zaman kaçma düşüncesinde olmaz. Günün herhangi bir saatinde "Gelir misin?" denilse bu davete uyup karakolun yolunu tutarlar.

Hala bu yanlış uygulamada ısrar etmenin izahı nedir?

Sizce de ortada bir kasıt yok mu?

Bir gecede 2 hata

Milyoner adlı yarışmada bir gecede 2 hataya şahit olduk. Önce bir bayan yarışmacı cevap verme süresini geçirdi. Yetmedi, peşinden gelen de aynı hatayı yaptı. Garip olan bu yarışmacının "Bir şans daha verin" diye yalvarmasıydı.

Kenan Emirzalıoğlu'nun da bu işte kabahati var. En azından kimilerine  gösterdiği toleransı bunlara da tanımalıydı. Bu bir yerde ayrımcılığın babasıydı.

Keltlerden Çerkezlere

Bilmem kaç kişi hatırlıyor Keltleri. İngiltere Veliaht Prensi Charles bir ara bu konuya epeyi merak sarmıştı. Hatta Türkiye'de bile araştırma yapmıştı. Şimdilerde yine Keltler ortaya çıkmakta.

Loreen Martinez yerleştiği Kanada'nın 30 bin nüfuslu kentinde müzik çalışmaları yapmakta. Türkiye'ye de gelip Safranbolu'da araştırmalarını sürdürdü. Hatta tarihi yerlerde konserler bile verdi. Tam yenilerine hazırlanırken korona virüs salgını engeline takıldı. Martinez bugün dünyanın en önemli Kelt müziği besteci ve icracısı. Ayrıca bu dilde sayısız CD'si de mevcut.

Bu müziğin kaynağıyla ilgili bir iddialardan biri de Çerkez müziğiyle aynı köklerden olduğu. Bizim yakıştırmamızla bu müzik Karadeniz'in kuzeyinden doğdu. MFÖ'nün Fuat Güner'i de bu işlere meraklı biri. Çizdiği rotaya bakıyorsunuz, hep aynı hatta dolaşıyor.

Medeniyet fışkırıyor

Anadolu'da medeniyetler içiçe. Mesela arkeolojik araştırmalar da aynı şekilde. Isparta'nın kuş uçmaz kervan geçmez köşesine iki kazma vurunca karşınıza antik bir kent çıkabiliyor. Bunun en canlı örneği Adada Antik Kenti. Sütçüler İlçesine 10 kilometre uzaklıktaki bu antik kentte Roma Dönemi'ne ait ayakta kalmış binalar ziyaretçilerini karşılıyor. Forum yapısı, devlet binaları, Zeus Tapınağı, imparator tapınakları, tiyatro ve Bizans Bazilikası ile dikkat çeken Adada'ya Vali bey biraz daha asılsa kimbilir nerelere gidilecek?

Gündemden tespitler

Şair ve yazar Oruç Aruoba'yı Hakk'a uğurladık. Haftalık notlarını her türlü şartta unutmayan Turgay Yılmaz bu acı kayıptan yola çıkarak tespitlerini şöyle sıralıyor:

*"Yaşadıklarımız, öldürdüklerimizdir" diyen Oruç Aruoba hayata veda etti. Biz de "Yaşamadıklarımız, henüz öldüremediklerimizdir" diyerek kendisine veda ettik

*Bizim Kars'da böbürlenen kasım kasım kasılan insanlar için bir deyim vardır: Kuru yerin kurbağası gibi şişim şişim şişiyor... Davutoğlu sanki geçmişi hiç bilinmiyormuş gibi aynı işi yapıyor. Bugüne kadar demokrasi adına hanesine yazılan bir şey hatırlıyor musunuz?

*Erken seçim, darbe tartışmaları jokerdir. Ne zaman ekonomi can yakarsa çıkar jokeri kullan.

*Putin 2034 yılına kadar başta kalacak anayasa düzenlemesini Temmuz'da halk oyua sunacak. Trump nasıl da kıskanıyordur?

*İktidar bu hafta da sokağa çıkma yasağını hatırlamadı. Herkes teyakkuzda. Yasağın ne zaman geleceği belli değil gibi.

*Mesajı al, afilli başlık at, twetter görüntüsünü yayınla, twett gazeteciliği üstünde çalış, sonra da "Ben amiralim" de... Söyleyeyim; hiç biriniz amiral değilsiniz.

*ABD'deki gösteriler kolay kolay sönmez. Bunu Trump da istemez.

*Muharrem İnce iyi gösteri yapar ama iyi siyasetçi değildir.

*Herkes tarım diyor da, çiftçinin borcu dağı aşmış durumda.

Günün sözü:

Yenilmesi gereken ilk düşman, öfke ile umursamazlıktır. Emile Alain

 

dfs-004-001-011-001-001-001-002-016.jpg

Yazarın Diğer Yazıları