Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kiev'de anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kiev'de anıldı
10 Kasım'da hayata gözlerini yuman Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ebedi önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kiev'de düzenlenen törenle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve edebi önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 82'nci yıldönümünde Türkiye'de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde anılıyor. 

Kiev Büyükelçiliği binasında düzenlenen 10 Kasım anma törenine, Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Güldere, Azerbaycan’ın Kiev Büyükelçisi Elmira Ahundova, Büyükelçilik çalışanları ve Ukrayna'daki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 Korona virüs (Covid-19) önlemleri nedeniyle kısıtlı katılımla yapılan tören, Büyükelçiliğin sosyal medya sayfasından canlı yayımlandı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Büyükelçi Yağmur Güldere bir konuşma yaptı. Atatürk’e dair duygu ve düşüncelerini paylaşan Güldere, “Bugün eğer kendi ülkemizde bağımsız olarak kendi dilimizi konuşabiliyorsak, kendi dinimizi yaşayabiliyorsak ve Türkiye’nin en ücra köşesinde bir çocuk, gelecekle ilgili hiçbir sınır tanımayan hayaller kurabiliyorsa bunu Atatürk'e ve silah arkadaşlarına borçluyuz” dedi.