Gaziantep FK-Fenerbahçe:0-2 (Maç özeti)

Gaziantep FK-Fenerbahçe:0-2 (Maç özeti)
Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe, Gaziantep Futbol Kulübü'nü 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Fenerbahçe deplasmanda kazandı

Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Gaziantep Futbol Kulübü'yle karşı karşıya geldi. Sarı-Lacivertliler, deplasmanda karşılaştığı rakibini 51. dakikada Max Kruse ve 90+2'nci dakika Vedat Muriç'in golleriyle 2-0 mağlup etmeyi başardı. Fenerbahçe'de başarılı forvet, Vedat Muriç, mücadelenin son dakikasında ikinci sarı karttan oyun dışı kaldı. Muriç, Fenerbahçe'nin haftaya Medipol Başakşehir'le oynayacağı maçta forma giyemeyecek.

MAÇ ÖZETİ

8. dakikada sağ kanattan yapılan ortaya ön direkte ters bir dokunuş yapan Jailson'un vuruşunu kaleci Altay son anda kornere çeldi.
41. dakikada Emre'nin kullandığı serbest vuruşun ardından ceza sahasında topla buluşan Serdar'ın kafa vuruşu üstten az farkla auta çıktı.
46. dakikada Garry Rodrigues savunma arkasına sızdı, kaleciyi de geçip vuruşunu yaptı, top direkten geri geldi. Ardından Muriqi ağları havalandırdı, ancak ofsaytta olduğu için gol geçerli sayılmadı.
51. dakikada Fenerbahçe Max Kruse'un golüyle mücadelede öne geçti. Muriç'in sağ kanattan yaptığı ortasına ceza sahasında kafa vuruşunu yapan Kruse ağları havalandırdı: 0-1.
89. dakikada savunma arkasına sızan Twumasi, Altay'ı da geçti ve bir anda seken topu önünde buldu. Ardından yaptığı vuruş ağları havalandırdı. Fakat pozisyonun öncesinde Kayode'nin Ozan'a faul yaptığı tespit edildi ve gol geçerli sayılmadı.
90+2. dakikada Ozan Tufan'ın ara pasıyla savunma arkasına sızan Muriqi dar açıdan uzak köşeye çok iyi vurdu ve ağları havalandırdı: 0-2.

20200118-2-40393978-51314357-web.jpg