Gazze'deki yıkımın boyutu uydudan görüntülendi: Evler küle döndü

Gazze'deki yıkımın boyutu uydudan görüntülendi: Evler küle döndü
ABD'li uydu şirketi Maxar, İsrail'in hava saldırılarının Gazze'de neden olduğu şiddetli yıkımın uydu görüntülerini paylaştı.

NTV’nin haberine göre uydu görüntüleri, İsrail'in kuşatma altındaki bölgeye düzenlediği hava saldırılarının ardından Gazze'deki yıkımı gözler önüne serdi.

İsrail'in Gazze'deki saldırıları uydudan görüntülendi: Evler küle döndü - 2

ABD'li uydu şirketi Maxar Technologies'e ait görüntüler, hava saldırısından kaynaklanan patlamaları ve yanan konutları gösterdi.

İsrail'in Gazze'deki saldırıları uydudan görüntülendi: Evler küle döndü - 3

Görüntülerde, Gazze'deki Al-Sousi ve Al Gharbi camilerinin de yıkıldığı görüldü.

İsrail'in Gazze'deki saldırıları uydudan görüntülendi: Evler küle döndü - 4

Filistin Sağlık Bakanlığı, dün İsrail’in hava saldırılarının Gazze'nin Şeyh Radvan ve Al-Nasr mahallelerindeki evleri hedef aldığını açıkladı.

İsrail'in Gazze'deki saldırıları uydudan görüntülendi: Evler küle döndü - 5

Diğer taraftan, Gazze 2007 yılından bu yana İsrail'in kara, hava ve deniz ablukasına maruz kalıyor ve bu durum Filistinli siviller üzerinde yıkıcı bir etki yaratıyor. Dar toprak şeridi yaklaşık 2 milyon insana ev sahipliği yapıyor.

İsrail'in Gazze'deki saldırıları uydudan görüntülendi: Evler küle döndü - 6

İsrail, Hamas'ın Cumartesi günü gerçekleştirdiği saldırının ardından abluka altındaki Gazze Şeridi'nde "tam kuşatma" ilan etti.

7 EKİM'DE BAŞLAYAN SALDIRILAR

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

İsrail'in Gazze'deki saldırıları uydudan görüntülendi: Evler küle döndü - 7

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

İsrail'in Gazze'deki saldırıları uydudan görüntülendi: Evler küle döndü - 8

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

İsrail'in Gazze'deki saldırıları uydudan görüntülendi: Evler küle döndü - 9

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 830 kişinin hayatını kaybettiği, 4 bin 250 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İsrail'in Gazze'deki saldırıları uydudan görüntülendi: Evler küle döndü - 10

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1000 İsraillinin hayatını kaybettiği, 106'sı ağır 2 bin 806 kişinin de yaralandığı aktarılmıştı.

İlgili Haberler