Yeni bakan yardımcısı Faruk Özçelik de çift maaş alacak

Yeni bakan yardımcısı Faruk Özçelik de çift maaş alacak
Resmi Gazete'de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan 11 Eylül 2021 tarihli kararnamede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılığına atanan Faruk Özçelik’in, çift maaş alacağı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın imzasıyla 11 Eylül 2021 tarihli Resmi Gazete''de üç yeni atama kararı yayınlandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı’na Kırıkkale Valisi Yunus Sezer getirilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılıklarına ise Faruk Özçelik ve Ertuğrul Soysal atandı.

Odatv''nin haberine göre, yeni bakan yardımcılarından Faruk Özçelik’in, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Denetim Kurulu üyesi olarak görev yapması ise dikkat çekti.

Özçelik, bakan yardımcılığına atanışıyla birlikte “çift maaş” alan bürokratlar listesine adını yazdırmış oldu.

Özçelik ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki pasif halde bulunan İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulunda da yönetim kurulu üyeliği yapıyor.

“GEÇMİŞİNDE YOK YOK”

AKP’nin iktidara gelmesinin ardından bürokrasiye giren Özçelik, yükselişini durmaksızın sürdürdü.

2003-2009 yıllarında Başbakanlıkta Personel ve Prensipler Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alan Özçelik, 2009-2014 yıllarında ise genel müdürlük yaptıç

Ayrıca Doğal Afet Sigortaları Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. Denetim Kurulu Üyeliği, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan Özçelik, 26 Ocak 2014 tarihinde de Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı olarak atanmıştı.

İlgili Haberler