Bakan Işıkhan, Suriyeli Bakan Kabawad ile görüştü alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan ile Suriye Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Kabawad, İsviçre'de görüşme gerçekleştirdi.
Bakan Işıkhan müjdeyi verdi! 10 bin engelli bireye kamuda iş fırsatı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Türkiye genelinde 10 bin engelli vatandaşımız için İşgücü Uyum Programı kapsamında özel bir kontenjan tahsis ediyoruz. Bu sayede; engelli vatandaşlarımız Kamu Kurum kuruluşlarında kısmi zamanlı olarak çalışma hayatıyla buluşacaklar" dedi.
Bakan Işıkhan açıkladı! Kendi işini kuracaklara hibe desteği artırıldı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Belirli şartları sağlayan eski hükümlü vatandaşlarımızın kendi iş yerini kurmaları için vermiş olduğumuz hibe destek tutarını 300 binden 435 bin liraya çıkardık" dedi.
Bakan Vedat Işıkhan açıkladı: Belediyelere haciz işlemi başlatıldı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK borcu olan belediyelere haciz işlemlerinin başladığını duyurdu.
Bakanlık, DEM Partili belediyelere inceleme başlattı DEM Partili belediyelerce 532 kişinin işten çıkarıldığı yönelik iddiaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, müfettişleri görevlendirerek inceleme başlattı.
Bakanlık'ta jet yükseliş! Allah herkese bu odacının şansından versin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda çalışan bir hizmetlinin Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü'ne Genel Müdür yardımcısı olarak atandığı iddia edildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, "çalışma izni" güncellemesi Bugünden itibaren yürürlüğe giren düzenleme kapsamında, "istihdam", "ücret" ve "mali yeterlilik" kriterleri güncellendi, muhtelif sektör, meslek ve işler için gerekli koşullar ve kriterler düzenlendi, genel değerlendirme kriterlerinden istisna tutulacaklar belirlendi
Engelli ve eski hükümlü vatandaşlara hibe desteği başvuruları başladı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, engelli ve eski hükümlü vatandaşlara verilecek hibe desteği için başvuruların başladığını duyurdu.
SGK’dan personel alım duyurusu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında istihdam edilmek amacıyla 70 sözleşmeli bilişim personeli alınacağını duyurdu.
GSS kapsamında olanlar dikkat! Bakan Işıkhan açıkladı: 'Yüzde 40 artırdık' Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından Resmi Gazete’deki tebliği yayımlayarak yüzde 40 oranında artış yaşandığını duyurdu.
2025te düşük maaş alacağını öğrenenler dilekçe sırasına girdi. Bakanlık harekete geçti 2025 yılında emekli olacakların bu yıla oranla yüzde 35'e kadar daha düşük maaş alacaklarının ortayla çıkmasının ardından emekli adaylarına nefes aldıran bir gelişme oldu.
Bakan Işıkhan duyurdu: Toplu sözleşme ikramiyesi belli oldu TBMM'de onaylanan yeni yasaya göre, sendikalı kamu çalışanlarına Toplu Sözleşme İkramiyesi adı altında 641,81 Türk Lirası ödenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu düzenlemenin tüm sendikalı memurları kapsayacağını ve ikramiyenin dağıtımının sağlanacağını ifade etti.
İşçilerin yüzde 14'ü sendikalı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının istatistikleri verilerine göre, temmuz itibarıyla 16 milyon 973 bin 613 işçiden 2 milyon 512 bin 332'sinin sendikalara kayıtlı.
Kamu görevlileri sendikalarının üye sayısı 120 bin arttı Resmi Gazete'de yayınlanan bilgilere göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kamu görevlileri sendikalarının ve konfederasyonlarının Temmuz 2024 üye istatistiklerini duyurdu.
Kadınlara 325 euro destek verilecek! Başvuru şartları neler? Kadınların iş gücüne katılımını teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen yeni bir projede, çalışan annelere aylık 325 euro mali destek sunulacak.
81 İlde uygulanacak! Emeklilere 2 yeni ücretsiz hizmet Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emeklilik dönemindeki bireylerin ekonomik zorluklarla mücadele edebilmeleri için Türkiye genelindeki 81 ilde hayata geçirilecek olan iki yeni hizmeti duyurdu.
Erdoğan’dan 2 bakanlıkta çok sayıda görevden alma ve atama. Resmi Gazete’de yayımlandı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda çok sayıda isim Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevlerinden alındı ve yeni atamalar yapıldı.
İşçi sağlığını hiçe sayan 'koruyucu' ürünlere ceza Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, son 15 ayda yapılan denetimlerde işçilerin sağlığını koruyamayacak ürünlerin satışını yapan firmalara 8,7 milyon liranın üzerinde idari para cezası kesildi.
İSO sempozyumunda sanayide afet yönetimi ele alındı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı desteği ile İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından Messe Düsseldorf’la ortaklaşa 5’incisi düzenlenen Türk İş Sağlığı Güvenliği Fuarı ve fuarla eş zamanlı olarak sempozyum düzenlendi. Sempozyumda 54 konuşmacı yer alırken, iş sağlığı ve güvenliği ile sanayide afet yönetimi konuları ele alındı.
Gemi adamları iaşe bedellerine zam Gemi adamları iaşe bedeli 230 lira oldu. İaşe servisi kurulmayan gemi adamlarına ödenecek iaşe bedeli, 170 liradan 230 liraya yükseltildi.
TÜRK-İŞ asgari ücret kararına muhalefet şerhi koydu TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'a, asgari ücret tutarını kabul etmediklerini ve muhalefet şerhi koyacaklarını belirtti.
Asgari ücrette taraflar ikinci toplantıya hazırlanıyor. İşte masadaki rakamlar Asgari ücreti belirlemek için hem işçi hem işveren hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın mesaisi sürüyor.
Milyonları ilgilendiren Asgari ücret toplantısı başladı Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı başladı. Bakan Işıkhan "işçiyi enflasyona ezdirmeyeceğiz" derken, Türk-İş temsilcisi ise "Ekonomide yaşanan olumsuzlukların sorumlusu işçiler değildir" şeklinde konuştu.
Asgari ücret maratonu bugün başlıyor Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni yılda geçerli olacak asgari ücret toplantılarının bugün başlaması bekleniyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapacağı toplantılarla belirlenecek olan asgari ücretin Aralık ayının ikinci yarısında açıklanması bekleniyor.
Asgari ücret maratonu ay başında başlıyor Asgari ücretin belirleneceği toplantılar Aralık ayı başında başlıyor. İlk toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak. 7 Milyondan fazla çalışanı ilgilendiren toplantı zincirinde ikinci toplantı ise TÜRK-İŞ'te gerçekleştirilecek.
Alo 170'te EYT yoğunluğu: 10 ayda 25 milyon çağrı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının iletişim hattı Alo 170'e, bu yılın ocak-ekim döneminde 25 milyon çağrı geldi. Çağrılarda, en fazla rapor ücreti, hizmet bilgisi, sağlık aktivasyon işlemleri ve emeklilik tarihi soruldu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan ‘Erken emeklilik’ açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından, "maden işçileri, öğretmen, havacılık sektörü ile kamu ve sağlık çalışanlarına erken emeklilik hakkının verildiği" haberinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.
Bakanlıktan emekli aylıklarında yeni intibak düzenlemesi açıklaması Son dakika… Son dakika… Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli aylıklarında yeni intibak düzenlemesine yönelik çalışma yapıldığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
Üçlü Danışma Kurulu 5 yıl aradan sonra toplanacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma hayatının önemli sosyal diyalog mekanizmalarından olan Üçlü Danışma Kurulu'nu toplamak için harekete geçti.
Bakan Vedat Işıkhan ekonomiyi övdü. "Ekonomi çarkları hiçbir zaman durmadı" Bakan Vedat Işıkhan, Ankara Sanayi Odası’nın toplantısında ekonomiyi övdü. Türkiye'nin ekonomik anlamda kırılgan olmadığını ifade eden Işıkhan, "Ekonomi çarkları hiçbir zaman durmadı" dedi.
Memur zamları için gizli toplantı başladı. Bakanlığın ışıkları yanıyor Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen arasında gün boyu dolaylı süren pazarlıkların ardından, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve yetkili sendikaların genel başkanları toplu sözleşme görüşmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na geldi.
Memur-Sen'den bakanlık önünde eylem Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Ankara Şubesi üyeleri, '7'nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi' görüşmeleri ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yaptı.
Bakanlıktan memurlara hac izni 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme Görüşmeleri üçüncü toplantısı bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Bakan Vedat Işıkhan “memurlara hac izni” verilmesi için istişare yapılacağını duyurdu.
İnternet fenomenlerinin faaliyetleri tehlikeli sınıfına alındı Bakanlık "İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliğinde" güncellemeye giderken internet fenomenlerinin faaliyetleri "tehlikeli" sınıfına alındı.
İnternet fenomenlerini üzecek haber: ‘Tehlikeli iş’ kapsamına alındı Kitleleri etkileme gücü olan "fenomenler"in video içeriği yapım ve yayın faaliyetleri, iş sağlığı ve güvenliği açısından bazı riskler taşıdığı için "tehlikeli" sınıfına alındı.
Memur ve emeklinin beklediği tarih açıklandı Milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklediği toplu sözleşme tarihi belli oldu.
KİT'lerin adı değişti, zarar tavan yaptı Kamu İktisadi Teşebbüslerinin giderleri 950 Milyar TL’ye ulaştı. 2021 yılında ismi “Görevlendirme Ofisi” olarak değişen teşebbüslerdeki zarar adeta dudak uçuklatıcı düzeyde
Asgari ücret zammı için toplantı başladı Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı, işçi ve işveren temsilcilerinin katılımıyla başladı.
Asgari Ücret mesaisi bugün başlıyor İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranı belirleme çalışmaları kapsamında bugün ilk toplantısını yapacak. Toplantıda, taraflar güncel ekonomik verileri görüşecek.
Emekliler dikkat ödemeler başlıyor Emeklilerin hem maaşları hem de ikramiyeleri bu hafta ödenmeye başlanacak. İşte maaş günlerine göre ödeme günleri.
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de (01 Nisan 2023) Bazı bakanlık, kurum ve kuruluşlara ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Vedat Bilgin acı haberi duyurdu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 34 çalışma arkadaşlarını kaybettiğini duyurdu.
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de (24 Şubat 2023) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Deprem bölgesi için kısa çalışma ödeneği Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulanacak.
Memur ve emekli maaş farklarının ne zaman yatacağı belli oldu. O tarihte gidip çekebileceksiniz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı memur ve emekli maaş farklarının ne zaman ödeneceğini açıkladı.