Gelecek Partili İbrahim Turhan: Gençlerden özür dilemek istiyorum

Gelecek Partili İbrahim Turhan: Gençlerden özür dilemek istiyorum
Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İbrahim Turhan, Türkiye’nin kişi başına düşen milli gelir oranında 2007'ye geri döndüğünü belirterek, “Sizin aracılığınızla özellikle gençlerden özür dilemek istiyorum. Benim payıma düşen sorumluluğu üzerime alıyorum. Yetki kullanma imkânım olmasa da bu tablonun oluşmasında benim de payım var.” dedi.

Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İbrahim Turhan, T24’ten Şirin Payzın’a konuştu.

Borsa İstanbul eski Yönetim Kurulu Başkanı olan Turhan, partisinin ekonomi politikalarını, tartışmalı Kanal İstanbul projesine karşı tutumlarını, hak ihlallerini ve Gelecek Partisi’nin yargıda yaşanan sorunlara yönelik çözüm önerilerini anlattı.

Türkiye’nin kişi başına düşen milli gelir oranında 2007'ye geri döndüğünü ifade eden Turhan, o dönemde siyasetin içerisinde olduğunu ve sorumluluk hissettiğini belirterek, “Sizin aracılığınızla özellikle gençlerden özür dilemek istiyorum. Benim payıma düşen sorumluluğu üzerime alıyorum. Yetki kullanma imkânım olmasa da bu tablonun oluşmasında benim de payım var. Kimsenin bu topluma bunu yapma hakkı olmamalı diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“6 KİŞİDEN BİRİ İŞ ARIYOR”

Kanal İstanbul projesi ile ilgili tartışmalara da değinen Turhan, projenin hayata geçmesi durumunda İstanbul’da 3 milyonluk bir nüfus artışının yaşanacağını belirterek, “Bilim insanları bu projede problemler olduğunu söylüyor ama bunlar önemsenmiyor. Ülkenin son derece değerli olan sınırlı kaynağını yine taşa toprağa gömüyorsunuz. 6 kişiden biri iş arıyor ama bulamıyor. 700 bin kişi işini kaybetmiş durumda. Parayı toprağa mı gömelim, yoksa ar-ge imkanlarını mı genişletelim?" ifadelerini kullandı.