Gelecek Partili isimden AKP'ye büyük suçlama

Gelecek Partili isimden AKP'ye büyük suçlama
Gelecek Partili Sema Silkin, katıldığı canlı yayında, başörtülü kadınların AKP'nin elinde 'siyasi rehine' olduğunu söyledi.

AKP’den sonra ne olacak sorusunu artık AKP bile soruyor. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin, ‘endişeli muhafazakarlar’ olarak adlandırılabilecek bir kitleyi siyasi rehine olarak gören AKP’yi eleştirirken yeni bir kavramsal tartışmaya da kapı araladı.

Uzun süredir AKP, çekirdek kitlesini "Biz gidersek kazanımlarınızı kaybedersiniz" söylemleriyle bir arada tutmaya çalışıyor. AKP’nin kendi çekirdek kitlesini bile bu söylemlerle bir arada tutabildiği siyasi ortamda Saadet lideri Temel Karamollaoğlu da hafta içinde “İktidar değişirse, muhafazakârlar kazanımlarını kaybedeceğine inanmıyorum, ihtimal de vermiyorum.” sözleriyle tartışmaya dahil oldu.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin, Hasan Basri’nin sunduğu TV5’teki programda kullandığı ‘siyasi rehineler’ kavramıyla meseleye farklı bir bakış açısı getirdi.

"AK PARTİ''NİN ELİNDE REHİNELER"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin, muhafazakarlar AK Parti iktidarı kaybettiğinde kazanımların yitirecek mi tartışmaları hakkında “İktidar Konya’da, Niğde’de, Diyarbakır’da başörtüsüyle okuyan 20 yaşındaki bir genç kızın duygularını sırf başörtüyle okuma hakkı veriyorum diye rehin alıyor. Başörtülü arkadaşlarımızı Cengiz Holding’in affedilen vergilerine karşı rehin alıyor. 28 Şubat’ın ideologlarıyla yol yürürken rehin alıyor. Gelecek Partisi olarak biz siyasi rehinelerimizi, dostlarımızı bu iktidarın elinden kurtaracağız. Bütün siyasi partilerin bunu bizim gibi çok açık ve net söylemesi gerekiyor. Bu istismarı başörtülü arkadaşlarımız hak etmiyor.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler