Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu: MHP'den kaçan oylar Ak Parti'ye gitmiyor

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu: MHP'den kaçan oylar Ak Parti'ye gitmiyor
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ak Parti'den kaçan oyların artık MHP'ye gitmediğini söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Karar TV’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, erken seçim ön gördüklerini belirterek, “Erken seçim öyle bir şey ki ya hiç bahsini açmayacaksınız ya da seçimi yapacaksınız. Böyle bir beklenti oluştu mu seçim olana kadar yatırımlar erteler ve insanlar ‘ne olacak kaygısı’ duyarlar. Siyasi iktidarın en büyük hatası iki konunun gündemde kalmasına izin vermemesi. Darbe söylentileri ve erken seçim. Türkiye’nin erken seçimsiz 2022’yi göremesi zor” dedi.

“AK PARTİ’DEN KAÇAN OYLAR MHP’YE GİTMİYOR”

AK Parti ve MHP’nin cumhurbaşkanı seçecek gücü kaybettiğine değinen Davutoğlu, Gelecek Partisi’ne kayan her oyun AK Parti’yi tedirgin ettiğini söyledi. Partisinin 6 aylık performansıyla, ülke meselelerini bilme ve bunları halka anlatabilme bakımından en dinamik parti olduğunu ortaya koyduğunu belirten Davutoğlu, eskiden AK Parti’den eriyen oyların MHP’ye gittiğini ama artık MHP’ye de AK Parti’den oy kaymadığını öne sürdü.

AK Parti iktidarının tehdit algısı üzerine siyaset yaptığını söyleyen Davutoğlu, “AK Parti vizyon odaklı siyasetle iktidar oldu. Biz o vizyona inanıyorduk. Erdoğan tehdit odaklı bir siyasetin öncüsü haline geldi” dedi.