Gelecek Partisi, Mehmet Akif Ersoy'u andı

Gelecek Partisi, Mehmet Akif Ersoy'u andı
Yazar, İstiklal şairi, fikir ve duruş insanı Mehmet Akif Ersoy, 20-27 Aralık anma haftasında Gelecek Partisi tarafından düzenlenen etkinlikle Ankara’da anıldı.

Tacettin Dergahında düzenlenen anma programına, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Selçuk Özdağ, Sivil Toplum Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Hakverdi Altuğ, Fatma Maraş, Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Atilla Maraş, Ankara Gençlik Kolları Başkanı Alparslan Ziya Aslan, Ankara Kadın Kolları Başkanı Nimet Bolluk, edebiyatçı yazar Fatma Maraş, Ankara İl Teşkilatı ve çok sayıda partili katıldı. Anmada Selçuk Özdağ, Akif’in duruşunu ve hayatını anlatarak, bugüne önemli mesajlar verdi.

"ANKARA'DA KALACAK YERLERİ YOKTU TACETTİN DERGAHINA GELDİLER"

Özdağ, Akif’in Osmanlı‘nın yetiştirmiş olduğu büyük şairlerden olduğunu vurgulayarak, “Biliyorsunuz Mehmet Akif Ersoy Osmanlı’nın yetiştirmiş olduğu büyük şairlerden ve dava adamlarından bir tanesi, büyük bir yazar. Osmanlı yıkılırken yeniden bir devlet inşa etmek için yola çıkanlar arasında yer aldı. Kurtuluş Savaşı başlamadan önce hep beraber bir direniş başlatalım dediler, Akif de İstanbul’da durmadı Ankara’ya geldi. Zaten Osmanlı yıkılırken Çanakkale Savaşları yapılırken, 9 cephede dövüşülürken kendisi hiç Çanakkale’yi görmediği halde Çanakkale Şehitleri şiirini yazmıştı çünkü hassas birisiydi. Allah’a, Peygamber’e müminlere, Osmanlı Devletine inanmış bir kahramandı. Devlet yıkılırken yeni bir devlet kuruluş aşamasında Ankara’da kalacak bir yerleri yoktu. Tacettin Dergahına geldi Tacettin Efendinin silsilesinden gelen bu dergahta kaldılar” dedi.

whatsapp-image-2020-12-25-at-17-04-58.jpeg

“SÖZÜM ODUN GİBİ OLSUN HAKİKAT OLSUN TEK!”

Mehmet Akif Ersoy’un hayatındaki “Sözüm odun gibi olsun hakikat olsun tek!”  sözünün altını çizen Özdağ, sözlerine şöyle devam etti:

 “Akif, Veteriner Hekim idi. Aslında Siyaset Bilimi okuyacaktı fakat aile fakir olduğu için Veteriner Hekimliği tercih etti. Akif, aynı zamanda şairdi. Akif yazardı, Akif, başyazardı. Akif 3 yabancı dil biliyordu ve Akif aynı zamanda Kur’an’ı doğru yorumlayan, Kur’an’ın mealini veya tercümesini yapabilecek kadar dini bilgiye sahipti. Kurtuluş Savaşı sonrasında ise Anadolu’da insanları ayağa kaldırdılar Mehmet Akif Ersoy her zaman hayatını şu sözlerle anlamlandırıyordu: “Sözüm odun gibi olsun hakikat olsun, doğru olsun tek!” diyordu.