Gelecek Partisi’nden Babacan’a kutlama mesajı

Gelecek Partisi’nden Babacan’a kutlama mesajı
İçişleri Bakanlığı'na yeni partisinin kuruluş dilekçesini veren Ali Babacan’a ilk kutlama eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partisinden geldi.

AKP’den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan liderliğinde kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA)’ne ilk kutlama eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partisinden geldi.

Medyafaresi’nden Hülya Karabağlı ‘nın haberine göre, Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün, korku iklimi vurgusuyla “Böyle bir partinin kuruluyor olması dahi anayasal, siyasi özgürlükler açısından önemli buluyoruz. Çünkü ülkede biz bunları hissettik, yaşadık tam bir korku iklimi hakim. Demokrasiye inanıyorsak, demokratik süreçlerin yürümesi için gerekli olan siyasi partilerin ve siyaset alanının açık olması lazım. Yani bir parti kurulmasına ancak memnun oluruz, seviniriz, hayırlı olsun deriz” açıklamasını yaptı.

Üstün’ün açıklaması şöyle.

Siyasi parti kurmak temel bir Anayasal haktır. Böyle bir partinin kuruluyor olması dahi anayasal, siyasi özgürlükler açısından önemli buluyoruz. Çünkü ülkede biz bunları hissettik, yaşadık tambir korku iklimi hakim. Biz Demokrasiye inanıyorsak, demokratik süreçlerin yürümesi için gerekli olan siyasi partilerin ve siyaset alanının açık olması lazım. Yani bir parti kurulmasına ancak memnun ve ancak seviniriz hayırlı olsun deriz.

AKP’den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan liderliğinde kurulan partinin adı Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) olarak belirlendi.

Partinin kuruluş dilekçesini bakanlığa eski AKP milletvekili Mehmet Emin Ekmen ve İdris Şahin verdi.

Partinin 90 kişilik kurucular kurulunda, AKP’den ayrılan eski bakanlar Sadullah Ergin, Nihat Ergün, AKP’den ayrılan milletvekili Mustafa Yeneroğlu, eski AKP’li vekiller, yazar Gülay Göktürk, Alparslan Türkeş’in ölümünün ardından MHP’de liderlik yarışına girip kaybeden Ramiz Ongun, eski Mazlum Der Başkanı Ahmet Faruk Ünsal da yer aldı.