Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı dalış turizmine açılıyor

Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı dalış turizmine açılıyor
2 Ekim’de dalış turizmine açılacak olan Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı’nda Çanakkale Savaşları sırasında batmış olan 14 gemiye dalış imkanı sunulacak.

Gelibolu Yarımadası''nın derinliklerinde bulunan savaş gemileri, Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı olarak dalış turizmine açılıyor. Derinliklerinde pek çok hikaye barındıran Çanakkale’nin savaş batıkları, 1. Dünya Savaşı temalı ilk sualtı parkı olacak. 106 yıl önce Seddülbahir Kalesi açıklarında batırılan İngiliz Kraliyet Donanması''na ait ''HMS Majestic''in de aralarında bulunduğu 14 batık gemiyi dalış meraklıları inceleyecek.



Ege ve Marmara denizlerinin buluşma noktası olan ve sahip olduğu su altı hazineleri ile tüm dünyada ilgi odağı olan Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı’nın açılışı, 2 Ekim’de İngiliz Kraliyet Donanması''na ait ''HMS Majestic'' zırhlısına gerçekleştirilecek olan anı dalışıyla yapılacak. Dalışın ardından Seddülbahir Kalesi''nde açılış töreni yapılacak. Açılışa, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan da katılacak.
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı ile birlikte 14 dalış noktası ve 150 kilometrelik alanda dalışa imkan veren bir destinasyon oluştuğunu açıkladı.
Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı dalış noktaları; ''Ertuğrul Koyu Massena ve Saghalien gemi kalıntıları'', ''HMS Majestic'', ''Helles Barçları'',''Denizaltı Mania Ağı'', ''Tekke Koyu (W Beach) batıkları'', ''Tuzla'',''Arıburnu Barç'', ''Küçükkemikli Barçları'', ''Arıburnu Layter'', ''Lundy'', ''HMS Louıs'', ''S.S. Milo'', ''Bebek Kayalıkları'' ve HMS Trıumph''tan oluşacak.