Nazmi Arıkan cinayetinde para miktarı belli oldu. Düğüm çözülüyor

Nazmi Arıkan cinayetinde para miktarı belli oldu. Düğüm çözülüyor
Çanakkale Gelibolu’da işlenen Fen Bilimleri Eğitim Kurumları kurucusu Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker’in cinayetinde yeni gelişmeler yaşanıyor. Çifte cinayetin zanlısı olmakla suçlanan Tokatspor Başkanı Ufuk Akçekaya’nın (48), öldürülen Nazmi Arıkan’dan 30 milyon dolar alacağı olduğunu iddia ederek “Çanakkale’de kalıyor. Kafasına silah dayayıp parayı alacağım” dediği ortaya çıktı.

Zanlı Tokatspor Başkanı Ufak Akçekaya’nın '30 milyon dolar alacağı var' iddiası

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları''nın kurucusu Nazmi Arıkan ile şoförü, Çanakkale''nin Gelibolu ilçesindeki çiftlik evinde bıçaklanarak öldürülmüş bulundu. İlçeye bağlı Karainebeyli köyünde küçükbaş ve büyükbaş hayvan çiftliği bulunan Arıkan''dan haber alamayan çalışanları, çiftlik evine gitti.

Nazmi Arıkan ve Şerif Eker''in cesetleri, otopsi için Gelibolu Şehit Koray Onay Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

KATİL ZANLISI DÜN ETİLER''DE GÖZALTINA ALINDI

Arıkan ile şoförünün, Çanakkale''nin Gelibolu ilçesindeki çiftlik evinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında dün Etiler''de özel okul ve kurs işletmecisi Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı''na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi''nce (JASAT) İstanbul''da yakalanan Akçekaya, Çanakkale''ye getirildi.

ARIKAN''A AİT ÇİFTLİĞE GİTTİĞİ BELİRLENDİ

Jandarmadaki sorgusu devam eden Ufuk Akçekaya''nın suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Jandarma, olay günü U.A.''nın İstanbul''dan otobüsle Gelibolu ilçesine geldiğini, ardından taksiyle Karainebeyli köyündeki Nazmi Arıkan''a ait çiftliğe gittiğini belirledi.

OTOPSİ İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker''in naaşı, tamamlanan otopsilerinin ardından cenaze araçlarıyla İstanbul''a götürülmek üzere yola çıktı. Nazmi Arıkan''ın oğlu Kurtuluş Arıkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, cenazenin yarın Zincirlikuyu Mezarlığı''nda ikindi namazının ardından defnedileceğini söyledi. Arıkan, ayrıca Ataşehir Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Okulları''nda da tören yapacaklarını belirterek, başsağlığı dilemek isteyenleri burada ağırlayacaklarını ifade etti. Şoför Şerif Eker''in cenazesi ise yarın öğle namazının ardından Beykoz ilçesinde toprağa verilecek.

CİNAYET SONRASI INSTAGRAM HESABINDAN CANLI YAYIN YAPMIŞ

Cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan Akçekaya''nın dün Instagram hesabından Nazmi Arıkan cinayetine ilişkin canlı yayın yaptığı ortaya çıktı.

Akçekaya, Nazmi Arıkan’ın bir yıl önce kendisini bıçaklattığını öne sürerek, kendisini bıçaklayan kişilerin ceza alınca Arıkan’ı öldürdüklerini iddia etti. Akçekaya’nın sözünü ettiği olaya ilişkin dava dosyasına Halktv.com.tr ulaştı.

4 KİŞİ DE CEZA ALDI

Halk TV''den Dinçer Gökçe''nin haberine göre, Akçekaya’nın bıçaklanması ve hürriyetinden yoksun bırakılmasına ilişkin 4 sanıklı dava İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Geçen 26 Nisan’da görülen duruşmada mahkeme sanıklara 5’er yıl hapis cezası verdi. Sanıklardan Ahmet Aslan’ın emniyet ifadesi ise Nazmi Arıkan cinayetine ışık tutacak nitelikte.

TOKATSPOR İÇİN DESTEK İSTEDİ

Dava dosyasına göre kendisini MİT’çi olarak tanıtan Ahmet Aslan, Ufuk Akçekaya ile sanık Tolga Temiz aracılığı ile tanıştığını söyledi. Akçekaya’nın, Tokatspor’un ligden düşmemesi için kendilerinden yardım istediğini öne süren Aslan ifadesinin devamında “İlerleyen süreçte Ufuk Akçekaya ile samimiyetim arttı. Bu süreçte bana ailevi sıkıntılarından söz etti. Ben kendisine maddi destekte bulundum. Benim dışımda Tolga Temiz de maddi yardımda bulundu” dedi.

"30 MİLYON DOLAR ALACAĞIM VAR"

Ahmet Aslan ifadesinin devamında şunları kaydetti:

“Bana, Nazmi Arıkan’ın kendisine 30 milyon dolar borcu olduğunu söyledi. Arıkan’ın Çanakkale’de bulunduğunu söyledi. Nazmi Arıkan borcunu ödemediği için, kafasına silah dayayıp parayı şirket hesabına alacağını söyledi.”

“ARIKAN, ‘BORCUM YOK, ALACAKLIYIM’ DEDİ”

Ahmet Aslan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde verdiği ifadesinde, Akçekaya’nın sözlerine itibar etmediğini belirterek “Hatta Nazmi Arıkan’a ulaşıp kendisi ile de görüştüm. Nazmi Arıkan borcu olmadığını, alacağının olduğunu söyledi” şekilde ifade verdi.

İlgili Haberler