Bakan Kasapoğlu'ndan Merve Akpınar'a telefon

Bakan Kasapoğlu'ndan Merve Akpınar'a telefon
Toprak sahaya çizgi çizerek hentbol oynayan ve yaptığı açıklamalarla gündeme hentbol oyuncusu Merve Akpınar'ı Bakan Muharrem Kasapoğlu aradı.

Bakan Kasapoğlu'ndan Merve Akpınar'a telefon

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 13 yaşındaki Şanlıurfa''da yaşayan ve kendine, "Sen kızsın şort giyemezsin dediler" diyen Merve Akpınar ile telefonda görüştü. Bakan Kasapoğlu, Merve ile görüşmesinde tesis ve ihtiyaçlar noktasında ne gerekiyorsa bir ağabeyleri olarak her zaman yanlarında olduğunu belirtti. 

Bakan Kasapoğlu, 13 yaşındaki Şanlıurfa Konuklu İmam Hatip Ortaokul öğrencisi Merve’den ailesi, takım arkadaşları ve hentbol antrenmanları hakkında bilgi aldı. Merve’ye malzeme ve tesis ihtiyaçlarını karşılamak için her zaman yanlarında olduğunu dile getiren Bakan Kasapoğlu, Şanlıurfa’ya giderek okulu ziyaret edeceğini, sporcuları yetiştiren öğretmenlerle görüşeceğini ifade etti. 

Merve Akpınar ise memnuniyetini vurgulayarak Bakan Kasapoğlu’na teşekkür etti. DHA

NE DEMİŞTİ?

Spora ilk başladığında çevresindeki kişiler tarafından yadırgandığını dile getiren 13 yaşındaki sporcu,  "İlk başladığımda sen kızsın, şort giyemezsin, erkeklerin yanında oynayamazsın diyerek beni dışladılar. Sonra ben de ''hayır ben neden oynamayayım'' dedim. O zaman kendime bir söz verdim. ''Köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim'' diye. Hem kendim çalışacağım, hem kendi mesleğimi yapacağım hem de spora devam edeceğim ki onların o ön yargılarını yıkayım. Ondan hep spora devam ettim, hiç bırakmayı da düşünmüyorum."  ve "Hepsi sen çok iyi olmuşsun diyor. Benim başarımı görüp kendi çocuklarını da yönlendirmek istediler ama başaramadılar. Bak el alemin kızı gidiyor geziyor, sen burada boş boş dolaşıyorsun, o senden daha başarılı olacak diyorlar"  şeklinde konuşmuştu.

 

 

 

 

İlgili Haberler