Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Sabahattin ÖNKİBAR

Sabahattin ÖNKİBAR

Genelkurmay’da fuhuş operasyonu ne demek?

Dehşet içindeyim!  Günlerdir televizyonlar ve gazetelerde aynı haber var.
Manşetler aynı şeyi duyuruyor.
TSK ve onun kalbi Genelkurmay’da fuhuş operasyonları yapılıyormuş!
Sanki bin yıllık bir cihan ordusunun karargahından değil de adını buraya yazmayı zül addettiğim bir mekandan söz ediyorlar!
Yok bu asimetrik bir harekat falan değil, çok ötesi bir şey!
Bu açık bir aşağılama ve hatta imha operasyonudur ki emin olunuz böyle bir şeyi cihan savaşı sürecinde düşmanımız olan İngiliz Propaganda Bakanlığı bile yapmamıştı!
TSK’nın kalbi olan Elektronik Sistemler Komutanlığı’nda fahişe aramak nasıl bir şeydir kamuoyuna anlatılmalıdır.
Diyecekler ki soruşturma fuhuş ile başladı sonra casus avına dönüştü!
İyi de o zaman bu fuhuş nitelemesi niçin?
Olay gerçekten casus avına dönüştürüldü ise bu iş neden aleni yapılıyor, benim bildiğim casuslar gizli avlanır!
Nereden bakılırsa bakılsın tam bir vahamet var ortada!
Ve heyhat bu rezil tabloya, Anayasa’ya göre Başkomutan olan Cumhurbaşkanı suskun, yani seyrediyor!
Keza Başbakan suskun!
Milli Savuna Bakanı suskun!
Ama en önemlisi Genelkurmay Başkanı suskun!
Sakın Koşaner Paşa susmasın da ne yapsın demeyin!
Eğer böyle bir rezilliğe de bir şey diyemiyor ya da yapamıyorsa o zaman o makamda oturmasının ne anlamı var?
Genelkurmay’ın en hassas merkezinde fuhuş operasyonuymuş!
Bu bir zillettir beyler.
Hiçbir şey yapamıyorsanız istifa edip bu durumu protesto ediniz!
Koca Genelkurmay’da bir Hanefi Avcı yok mudur?
Yaşananların perde gerisini bütün çıplaklığı ile haykıracak bir Mustafa Kemal askeri yok mudur?
Hem kendini koruyamayan TSK, sorarım size bu haliyle milleti koruyabilir mi?
Koşaner Paşa 3 yıl önce Esenboğa Havalimanı’nda olan bir olay hakkında açıklamalar yaptıracağına bugün olanları açıklasın!
Sakın yanlış anlaşılmasın, feveranımız yanlışların ya da suçluların üzerine gidilmesine değil, TSK gibi bir kurum karargahının fuhuş merkezi gibi sunulmasınadır!
Suskunluk bir şeyi netleştirmiştir.
TSK artık sindirilmenin ötesi bir konumdadır!
Bülent Arınç haklıdır, iyi ki bu komutanlarla savaşa girmiyoruz!
NOT: ABD’de bulunan ve yazılarımızı oradan takip eden Bülent Eczacıbaşı’nın mesajı özetle şöyle: Siyaseti yakından izliyorum ama hiç bir siyasi oluşumla direkt ya da endirekt bir ilgim yok!

 

TAHAMMÜL YOK... 
TRT İbrahim Şahin’in Kaleşnikofu mu?
Böylesi görülmüş, duyulmuş değil. Bir gazeteci, Tufan Türenç, TRT ile ilgili eleştirel bir yazı yazıyor. Vay sen misin bunu yapan. TRT Müdürü İbrahim Şahin, o yazıya açıklama göndereceğine ya da dava açacağına, TRT’nin haber kanalında abartısız onlarca dakika süren karalayıcı yayınlar yaptırıyor ve Tufan Türenç’i hedefe oturtuyor. Üstelik bunları birkaç haber bülteninde tekrarlattırıyor. Dahası bu haberi büyük paralarla program yaptırdığı yandaş gazetecilerin demeçleriyle de süslettiriyor. Evet TRT, sanki devlet kurumu değil de İbrahim’in kaleşnikofu.. Ey Bülent Arınç, sen ki gerçekten namuslu ve haysiyetli adamsın, nedir bu rezillik! Devletin televizyonu İbrahim adlı kişinin silahı mı yapıldı? Milletin parası ile yayın yapan bu kurum İbrahim’in çiftliği mi?.. Söylemedi deme İbrahim, gün gelir bütün bunların hesabını yargı önünde bir bir verirsin, söylemedi deme!

 

İNSAF... 
Yeni HSYK’yı anlatan en iyi fotoğraf!
Ne güzel sözdür şu, ’Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ ifadesi!... AKP, sözü ile değil ama işi ile itiraf etti ve yeni HSYK üyelerinin kimliğini ve misyonunu deşifre etti... Nasıl mı?... HSYK’ya seçilen üyelerin her birine sıfır kilometre birer araç tahsis ederek ve maaşlarına alel acele 2 küsur bin (milyar) lira zam yaparak.. Evet yanlış okumuyorsunuz, AKP’nin ilk işi HSYK’nın Adalet Bakanlığı listesi ile seçilen üyelerini böyle selamlamak oldu.. Vallahi insaf, yahu bu ülkede daha önce de böyle bir kurum vardı ve onun üyeleri de araçsızdı. Onlara araç tahsisi akla dahi getirilmezken, yeni gelenlere bu ihtimam neden? Hem durduk yerde bu maaş artışı niçin?.. Görüyorsunuz artık her şey aleni, gizlemeye bile gerek görmüyorlar... Neymiş efendim, yargı bağımsız olacakmış!.. Sevsinler bağımsızlığınızı!

 

YA KIBRIS...  
Ege Yunan’a peşkeş mi çekildi?

Haber Yunan gazetelerinin manşetlerinde yer aldı ve Tayyip Erdoğan da yalanlamadığına göre demek ki doğru! Evet Türkiye, onlarca yıldır savaş sebebi saydığı Yunan karasularının 12 mile çıkarılmasını kabul etmiş!.. Nasıl olur demeyin, AKP ile oluyor işte! AKP malum komşularla sıfır sorunlu politika izliyor ya, Ege Denizi’ni vererek Yunan’la da sorun aşılmış oldu! Mübalağa etmiyorum 12 mili tanımak Ege Denizi’nin yüzde 90’ını Yunan’a peşkeş çekmekle aynı şeydir! Sıfır sorun politikası bağlamında göreceksiniz Kıbrıs’ın tapusu da yakında Rumlara verilecek. Oh ne güzel, sorun mu var, ver kurtul! Hem ne yapacaksın Ege’yi, Kıbrıs’ı, Akdeniz’i!.. Dramatik olan bu önemli haberin Melih Aşık’ın dışında hiç bir gazetecinin ilgisini çekmemesidir!

Yazarın Diğer Yazıları