GetContact geliştiricisinden hacklenme açıklaması: Hacklediğini iddia edenler bizi tehdit ediyor

GetContact geliştiricisinden hacklenme açıklaması: Hacklediğini iddia edenler bizi tehdit ediyor
GetContact uygulamasının hacklendiğine dair birtakım asılsız haberler yayınlanmıştı. Kullanıcılar bu durum karşısında verilerinin çalındığını düşünerek paniğe kapılmışlardı. Uygulamanın yetkili isimleri gece saatlerinde açıklama yaptı. Tehdit aldıklarını ifade etti.

Öncelikle bilmeyenler için GetContact uygulaması kişilerinizin sizi telefonuna nasıl kaydettiğini gösteren oldukça eğlenceli bir uygulama. Birkaç gün önce popüler uygulama GetContact''ın hacklendiğine dair iddialar ortaya atılmış, 700 milyon kullanıcıların bilgilerinin çalındığı iddia edilmiş, kullanıcılar endişelenmişlerdi.

WebTekno''dan alınan bilgilere göre; GetContact kurucusu Mustafa Vardalı, iddialara kısa bir sürede geri dönüş yaparak açıklama yaptı. Vardalı, şirketin veri güvenliği konusunda oldukça güvenilir olduğunu iddia etmiş ve endişeye mahal verilmemesi gerektiğini açıklamıştı. Ancak uygulamayı hacklediğini iddia eden kişilerin kendilerine de ulaştığını ve tehdit aldıklarını kendi sosyal medya hesabı olan Twitter''dan duyurdu. Hackerların istedikleri parayı almadıkları takdirde 500 bin kullanıcının verilerini ifşa etmekle tehdit ettiklerini ifade etti.

Bu hacklenme girişimlerinin önüne geçmek amacıyla şirkete 10 bilirkişi davet ettiklerini ve bu kişi veya kişiler bulunana kadar araştırmaya devam edeceklerini duyurdu.

İlgili Haberler