Gizemli monolitte çözülemeyen şifre. Bir anda yok oluyorlardı

Gizemli monolitte çözülemeyen şifre. Bir anda yok oluyorlardı
Geçtiğimiz Kasım ayından bu yana dünyanın farklı yerlerinde benzerleri ortaya çıkan ve birdenbire yok olan monolitlere bir yenisi daha eklendi. Bu seferki monolit Hindistan Gucerat'ta Ahmedabad kentinde bir bahçede ortaya çıktı. Ancak bu monoliti öncekilerden ayıran bir özellik bulunuyor. Monolitin yüzeylerinden birinde henüz ne anlama geldiği açıklanamayan bir şifre bulunuyor.

Geçtiğimiz süre zarfında dünyanın birçok farklı köşesinde rastlanan monolitlere bir yenisi de Hindistan'da eklendi. Hindistan Gucerat'ta ortaya çıkan bu monolit de, Utah ve Hollanda'dakiler gibi çelik plakalardan oluşuyor. Ancak bu monoliti diğerlerinden ayıran biz özellik var. Monolitin yüzeyine eklenmiş ufak bir detay bulunuyor. Bu detay ise, monolitin yüzeyinde henüz ne anlama geldiği belirlenememiş bir şifre olması. 
eqjlepevgaaohed.jpg
Yaklaşık 2,13 metre uzunluğundaki yerleştirmenin Ahmedabad'da umuma açık bir parkta görüntülenmesi, kent sakinleri arasında söylentilere neden olurken, belediye kurullarından birinin yöneticisi de monolitin resmi izin dahilinde yerleştirildiğini doğruladı. Halk arasında söylentilere neden olan bu monolitin gizemi, bu monolitin siparişinin parkla ilgilenen şirket tarafından verildiğinin açıklanmasıyla çözüme kavuşmuş oldu. 
 

Hint haber ajansı Press Trust of India'nın aktardığına göre Ahmedabad Belediyesi'nin parklar biriminin yöneticisi Jignesh Patel, "Şirket, yapıyı ziyaretçiler için yerleştirdi. Gelenler yapının parlak yüzeyleri üzerinde yansımalarını görebiliyor ve selfie çekebiliyor" dedi. 

İlk monolitin Utah'taki çölde geçen kasımda bir helikopter pilotu tarafından fark edilmesinden tam 9 gün sonra kaybolmasıyla benzer monolitler dünya çapında geniş ilgi görmüştü.

Utah'ın ardından bir diğer yapı da Kaliforniya'da bir dağda ortaya çıkmış, ardından Romanya, Fransa, Polonya, Birleşik Krallık, Hollanda ve Kolombiya da dahil olmak üzere dünya çapında 30'un üzerinde ülkeden monolit haberleri gelmişti.

Yapıların kimin elinden çıktığı henüz tam olarak bilinmese de, Hindistan'daki monoliti inşa ettiğini öne süren bir sanatçı, kimliğinin gizli kalması şartıyla ulusal bir yayın organına konuştu. Sanatçıverdiği röportajda, monolitlerin gündemde gördüğü ilgiden dolayı projeyi kabul ettiğini belirtti.

The Indian Express'te yer alan habere göre sanatçı, "Monolit, dünya çapında bir merak yarattı çünkü insanlar yeni fikir ve düşünceleri ortaya çıkarma arayışının gizeminden keyif alıyor. Benim de katkım, düşünce sürecinin bir parçası olmak" dedi. 

ŞİFRESİ ÇÖZÜLEMEDİ

Ahmedabad'daki parkın Facebook sayfasında paylaştığı bir fotoğrafta, monolitin yüzeylerinden birinde yer alan 10 sayının hepsinin 8 basamaklı olduğu görülüyor.

Sayıların "doğa ve yaban hayatının korunmasıyla alakalı" olabileceği öne sürülürken, şifrenin ne anlama geldiği şuana kadar kesin olarak belirlenemedi. 
eqjlepfucaqwbxf.jpgeqjlepbuyamfyvd.jpgeqjlepduuaasekr.jpg

İlgili Haberler