Göç İdaresi'nden Ümit Özdağ hakkında skandal paylaşım

Göç İdaresi'nden Ümit Özdağ hakkında skandal paylaşım
Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ı hedef alan Göç İdaresi'nden skandal bir paylaşım daha geldi. Paylaşımı TBMM'de gündeme getiren İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "Sen git bakanın gelsin" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İçişleri'ne Bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün resmi Twitter hesabından yapılan skandal paylaşımı Meclis'te gündeme getirdi.

"Ne zamandan beri bir bürokrat bir milletvekiline cevap verir ordu?" diyerek tepkisini dile getiren Türkkan, "Ben de buradan Göç İdaresi Genel Müdürüne söylüyorum sen git Bakanın gelsin. Bizim muhatabımız senin bakanın" şeklinde konuştu.

Türkkan'ın açıklamaları şöyle:

"Burada karşı karşıya kaldığımız bir garabeti sizlere aktarmak istiyorum. İstanbul Milletvekilimiz Sayın Ümit Özdağ, Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. Ve hükümetin Afganistan’dan çoban ithal edecek olmasını eleştirdi. Bu paylaşıma cevap vermesi gereken siyasi muhatabı yerine Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Twitter hesabından bir cevap vermiş. Cevabı aynen okuyorum; “Son üç yıl içerisinde toplam 93 bin 123 Afganı ülkesine geri gönderdik. Verdiğiniz bilginin hiçbir gerçekliği yok! Biz yalanlamaktan bıktık, siz iftira atmaktan bıkmadınız...” Bürokrasi terbiyesinden yoksun çirkin bir ifade ile verilmiş bu cevabı şiddetle kınıyoruz.

Ne zamandan beri bir bürokrat bir milletvekiline cevap verir ordu? Ben de buradan Göç İdaresi Genel Müdürüne söylüyorum sen git Bakanın gelsin. Bizim muhatabımız senin bakanın. Bu terbiyesizliği, bu hadsizliği sayın Ak Parti gurubunun da bizzat gündeme taşımasını istiyorum.

Bugün arkasında durduğunu zannettiğin bakan olmayınca bu bürokratın durumunu merak ediyorum. Siyaset böyle bir şey yarın siyasiler bir araya gelir anlaşır bu siyasiler ne yapar bilmiyorum. Bir devlet kurumunun başındaki adamdan halkın oyları ile seçilmiş bir siyasetçi için kullanılan üslup bu olmamalıdır."

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Afganistan'dan çoban ithal edilecek olmasını eleştirerek "İnanılır gibi değil. Turkıye'de 500 bin Afgan zaten var. Şimdi Afganistan'dan 5 bin TL maaşla 150 bin çoban daha getireceklermiş. Turkıye'yi iç savaş toplumları cehennemine götürüyor bu iktidar" ifadelerini kullanmıştı.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün resmi Twitter hesabından Özdağ'ın paylaşımı alıntılanarak yapılan skandal açıklamada ise "Son üç yıl içerisinde toplam 93 bin 123 Afganı ülkesine geri gönderdik. Verdiğiniz bilginin hiçbir gerçekliği yok! Biz yalanlamaktan bıktık, siz iftira atmaktan bıkmadınız..." ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler