Gomis rekora koşuyor

Gomis rekora koşuyor
Sarı-kırmızılıların süper yıldızı, 20 maçta 17 gole ulaştı Böyle giderse Marsilya'daki dönemini de sollayacak.

Lider Galatasaray, Bafetimbi Gomis'i de gol krallığına taşıyor. Fransız yıldız, 17 golle koltuğu Trabzonsporlu Burak Yılmaz ile birlikte paylaşıyor.

Gomis geçen sezon Marsilya'da en efektif dönemini geçirmiş ve 20 gol kaydetmişti.

32 yaşındaki futbolcu kalan haftalarda 4 kez daha fileleri sarsması durumunda 21 golle kariyer rekorunu kıracak. Tecrübeli forvet geçen sezon 130 dakikada 1 gol atıyordu, Aslan'da bu süre 96 dakikaya indi.

İÇERİDE COŞUYOR

Gomis iç saha maçlarında çok etkili. 32 yaşındaki forvet oyuncusu, 17 golün 12'sini Türk Telekom Stadı'nda kaydetti. Kayseri, Kasımpaşa, G.Birliği ve Antalya maçlarında duble yapan Gomis, Sivas, Alanya, Akhisar ve Osmanlı'ya da 1'er gol attı.

İçeride tribünle sinerjisini artıran Bafetimbi Gomis, Aleyna Tilki'nin "O sen olsan bari" şarkısını sık sık dinletiyor.
Galatasaray, Bafetimbi Gomis'in fileleri havalandırdığı karşılaşmalarda galibiyetlere uzanıyor. 32 yaşındaki forvetin gol attığı 12 maçın 10'undan sarıkırmızılılar zaferle ayrıldı. 1 beraberlik, 1 de mağlubiyet geldi.

İŞTE O ŞUTUN SIRRI

Gomis Antalya maçında sadece 9 metreden topa 120 km/saat hız kazandırmıştı. Fransız yıldız bunu Lyon TV'ye şöyle anlatmıştı:

Gomis: "Topun merkezinden aşağı vurursanız top yükselir. Destek ayağınız topun ne çok arkasında ne çok önünde olmalı. Böylece isabetli ve güçlü vuruşlar yapabilirsiniz"

İlgili Haberler