Google haritalar yepyeni sistemini tanıttı

Google haritalar yepyeni sistemini tanıttı
Google sunduğu hizmetleri geliştirmeye devam ediyor. Google şimdi de Haritalar için yepyeni bir sistemi tanıttı ve ‘artırılmış gerçeklik canlı görünümü’ özelliği ile kullanıcılarına yine benzersiz deneyimler sunacak.

Bu deneyimi ilk kez yaşayacaksınız

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, Google Haritalar Japonya''daki kullanıcılar için metro istasyonları başta olma üzere iç mekanlarda ''artırılmış gerçeklik canlı görünümü'' özelliğini kullanıma alıyor. Bu sayede kullanıcılar mevcut durakları doğru bir şekilde arayabiliyor.

GOOGLE HARİTALAR İÇİN YENİ ''AR'' SİSTEMİ

Alternatif Gerçeklik artık pek çok uygulamada kullanılıyor. Bunlardan bir diğeri de haritalar için geliyor. AR sisteminin şu anda en popüler kullanım alanı oyunlar oluyor. Özellikle Pokemon GO gibi oyunlarla daha popüler hale gelen sistem, farklı uygulamalarda da karşımıza çıkıyor.

Öte yandan Snapchat''in bünyesine eklediği alışveriş iş birliği ile AR deneyimi sunulmuş oluyor. Google Haritalar zaten çok faydalı ve popüler bir uygulama olarak biliniyor. Geliştiriciler, uygulamanın farklı ülkelerdeki versiyonlarına daha fazla ayrıntılı özellik ekliyor. Bunlardan biri de Japonya’da devreye alınan özellik oluyor. Daha önce farklı ülke ve bölgelerde görülen özelliğin yeni hizmeti şaşırtıyor.

İç Mekan Canlı Görünümü olarak adlandırılan özellik ilk tanıtıldığında ABD’deki bazı alışveriş merkezlerinde kullanılabiliyordu. Bu sayede ilgi çekici mağazaları ve restoranları uygulamada canlı ve işaretlenmiş şekilde görmeyi sağlıyor. Artık bu özelliğe metro istasyonları da ekleniyor.