Google Haritalar, verilerini paylaşmayan kişiler için navigasyon özelliklerini kısıtlayacak

Google Haritalar, verilerini paylaşmayan kişiler için navigasyon özelliklerini kısıtlayacak
Verilerini Google Haritalar ile paylaşmayan kullanıcıların bazı navigasyon işlevleri devre dışı bırakılacak.

Verilerini Google Haritalar ile paylaşmayı reddeden kullanıcılar için bazı navigasyon işlevlerinin devre dışı bırakılacağı öne sürüldü.

Donanım Haber''de paylaşılan bilgiye göre, Android ve iOS''taki Google Haritalar kullanıcıları, uygulamanın anonim navigasyon verilerini paylaşmalarına izin vermelerini isteyen bir bildirim almaya başladı. Reddetme durumunda, bazı yaya navigasyon işlevleri kullanılamıyor.

Navigasyonu başlattığınızda, navigasyon verilerinin harita hizmetini nasıl daha iyi hale getirdiğine dair ekranda bir mesaj beliriyor. Uygulamayı kullanırken Google, uydu konumlandırma ve rota bilgileri dahil olmak üzere kullanıcılardan çeşitli veriler toplamakta. Bu bilgiler de gerçek zamanlı trafik analizi ve daha verimli yönlendirmeler için kullanılıyor.

BÜYÜK HACİMLİ BİLGİ TOPLANIYOR

Geçen yıl Eylül ayında Google, uygulama kullanıcılarının toplamda günde bir milyar kilometreden fazla araç kullandığını bildirdi. Böylesine etkileyici bir rakam, hızlı bir şekilde alternatif rotalar oluşturmanıza, kullanıcıları yol koşulları hakkında bilgilendirmenize, varış noktasına tahmini varış süresini hesaplamanıza ve tam teşekküllü bir navigasyon sağlamanıza olanak tanıyan anonim verilerin toplanması sayesinde elde edilmiş.

Kullanıcı anonim verileri geliştiriciye aktarmayı reddederse, bazı gezinme işlevleri kullanılamayacak. Yani navigasyonu, sesli rehberle birlikte yürüyerek kullanmak yerine, sistem yalnızca hedefinize giden bir rota ve navigasyon talimatlarının basit bir metin listesini sunacak.

İlgili Haberler