Beklenen etkinlikten büyük duyurular: Google I/O 2022

Beklenen etkinlikten büyük duyurular: Google I/O 2022
Google, yıllık geliştirici konferansı Google I/O 2022 dün akşam gerçekleştirildi. Gelişmeler, yapay zeka, Android 13 ve Pixel 6a, Pixel 7 ve Pixel 7 Pro, Pixel Watch ve Pixel Tablet'lerle ilgili duyurular yapıldı. Konuşmanın sonunda ise sürprizler yayınlandı. İşte o duyurular...

Mynet''ten aktarılan bilgilere göre; yapay zekadan  Android''e, Pixel ürünlerinden Androidlere kadar bir sürü duyuru yapılan Google''ın etkinliğinde şu başlıklar dikkat çekti: 

1- iPHONE SE''İN RAKİBİ PİXEL 6A OLACAK

Google, Google Tensor işlemcili Pixel 6 ve Pixel 6 Pro modellerinin arasına Google Pixel 6a''yı da ekledi. Yeni orta seviye telefon, Google Tensor çipini kullanacak ve ana kamarası 12 MP çözünürlüğe sahip. Türkiye''de satılmasını beklemediğimiz telefon 449 dolarlık bir fiyatla piyasaya sürülecek.

2- İLK PİXEL AKILLI SAAT: GOOGLE PİXEL WATCH GELİYOR

ABD''de restoranda unutulan bir akıllı saatin fotoğraflarının sızdırılmasıyla birçok özelliği belli olan Pixel Watch artık resmileşti. Akıllı saat, Wear OS 3''ün güncellenmiş bir sürümünü çalıştıracak ve sağlık ölçümlerinizi takip etmenizi sağlayan bir Fitbit entegrasyonuna sahip olacak. Pixel Watch''ın hangi çip ile çalıştığını ve fiyatını ise bilmiyoruz. Pixel Watch''ın Pixel 7 serisi ile birlikte bu sonbaharda piyasaya sürülmesi planlanıyor.

3- GOOGLE PİXEL 7''İ DE GÖSTERDİ

Google, aylar sonra (sonbaharda) tanıtılacak Pixel 7 ve Pixel 7 Pro''nun birkaç görüntüsünü dün akşam açılış konuşması sırasında paylaştı. Görüntülerde telefonların biraz farklı kamera bölümlerine ve arka panele sahip olacağı görüldü. Ayrıca, görünüşe bakılırsa Google Pixel 7 iki kameraya, Pixel 7 Pro da üç kameraya sahip olacak. Yeni nesil Tensor işlemci de telefonlara güç verecek.

4- AİRPODS PRO RAKİBİ: GOOGLE PİXEL BUDS PRO

Google, Apple''ın AirPods Pro''suna rakip olan Pixel Buds Pro''yu da dün akşam tanıttı. Kulaklık, 199 dolarlık bir fiyata sahip olacak. ANC (Aktif Gürültü Engelleme) özelliğine sahip olacak olan Pixel Buds Pro, ANC açıkken yedi saatlik bir pil ömrü sunacak. Google, Buds Pro''nun özel bir ses yongasına sahip olduğunu ve aynı anda iki cihaza bağlanmaya izin vereceğini söylemekte. Kulaklık Pixel 6a gibi 21 Temmuz''da ön siparişe açılacak. Ancak yine Türkiye''de satılması beklenmiyor.

5- GOOGLE TENSOR İLE ÇALIŞAN BİR TABLET GELİYOR: PİXEL TABLET

Google, Pixel Watch ve Pixel Buds Pro''dan sonra yıllar sonra Android destekli bir tablet sürmeyi planladığını da duyurdu. Pixel Tablet olarak adlandırılan bu cihaz, Google''ın Pixel serisinde kullandığı Google Tensor işlemcisine sahip olacak. Şirket, ilk görüntüsünü paylaştığı beyaz çerçeveli tableti için 2023 tarihini verdi.

6- ANDROID 13

Android 12''nin daha da gelişmiş bir versiyonu olarak tanımlayabileceğimiz Android 13, etkinlikte bahsedilenler arasındaydı elbette. Android 13 ile daha fazla yere Material You temaları ekleyen Google, uygulamaları farklı dilleri kullanacak şekilde ayarlamanıza izin vermeyi de amaçlıyor. Yeni güvenlik ve gizlilik özellikleri de mevcut. Android 13 için beta da artık yayında.

7- GOOGLE''IN YAPAY ZEKASI

Google''ın I/O açıkış konuşmasında her zaman olduğu gibi yapay zekadan da bahsetti. Belki de bu açıdan etkinliğin en büyük haberi, Google''ın konuşma modeli LaMDA 2''nin insanlar tarafından test edilmesine izin vermeye başlaması oldu. Google, sonunda teknolojiyi arama motoruna ve diğer ürünlerine getirmeyi istiyor. The Verge''ün aktardığına göre; Google, otomatik olarak oluşturulan çevirilerinin mobil cihazlar için YouTube''a geleceğini, yalnızca Nest Hub Max cihazınıza bakıp asistanla konuşmaya başlayabileceğinizi de duyurdu. Şirket ayrıca, birden çok eksende arama yapmanızı sağlayan çoklu arama özelliğini de genişletiyor. Örneğin, Google''a aradığınız belirli bir ürünün türünün resmini ekleyebilir, buna ek olarak onu yakınlarda nerede bulabileceğinizi sorabilirsiniz.

8- DUYURULAN DİĞER YENİLİKLER: GOOGLE WALLET VE ÖTESİ

Google, Google Wallet (Cüzdan) uygulamasını da tanıttı. Uygulama, kartlarınızı, aşı kartlarınızı ve daha fazlasını ekleyebileceğiniz bir yer olarak tasarlanmış. Ayrıca, Google''ın bir dizi gizlilik ve güvenlik özellikleri de tanıtıldı. Google Haritalar''a yeni bir mod ekleniyor. Belirli şehirlerde, bulunduğunuz yeri daha iyi görebilmek adına bir konumun genel görünümüne bakabileceksiniz.

9- GOOGLE SÜRPRİZİ

Google, açılış konuşmasının sonunda AR gözlüğünün bir prototipini gösterdi. Söylenenlerin gerçek zamanlı olarak yazıya dökülmüş bir şekilde görülmesini sağlayan bu gözlük, çevrilen dili gerçek zamanlı olarak da görüş alanınıza yansıtmayı amaçlıyor. 

Ancak şirket şimdilik sadece kısa bir video göstermekle yetindi. Gözlüğün detaylarını vermedi.

 

İlgili Haberler