Google Mesajlar için güncelleme geldi!

Google Mesajlar için güncelleme geldi!
Google Mesajlar güncelleme sayesinde artık kullanıcılar daha rahat ve daha modern bir kullanım deneyimi yaşayacak. İşte detaylar...

Google Mesajlar'da birçok yenilik mevcut

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; Google, dün paylaştığı bir blog gönderisinde Google Mesajlar için bir güncelleme yaptığını açıkladı. Şirket, bu güncellemede birçok yenilik getirdiğini ve kullanıcılarının yaşadığı birtakım sorunları çözdüğünü belirtti. Özellikle Android telefonları, iPhone’lardan ayıran büyük sorunlardan biri çözüme kavuştu.

Dört aydır test aşamasında olan yenilik, kalıcı hale geldi. Sürüm, önümüzdeki günlerde kademeli olarak Android cihazlara gelecek. Google, ek olarak Apple’ın daha evrensel bir kullanıcı deneyimi için RCS protokolüne (Zengin İletişim Servisi) katılmasını istedi. Peki Google Mesajlaşlar için gelen güncellemeler neler? Haberin ayrıntılarına hep birlikte göz atalım.

Android kullanıcıları, iPhone kullanan biriyle mesajlaşırken emoji gelince soru işareti hatasını alıyordu. Bu durum iletişim eksikliğine neden oluyordu. Mesajı gönderen iPhone kullanıcısı Android kullanıcısına, mesajı görmesi için ekran görüntüsü yolluyordu. Fakat artık bu sorun Google Mesajlar için gelen güncelleme ile çözüldü. Artık yeni güncellemeyle mesajlarda Android kullanıcıları, gönderilen emojileri görebilecek.

Google’ın yaptığı paylaşıma göre bu özellik geçen ay test Beta kullanıcılarına geldi. Kullanıma tam olarak İngilizce’ye ayarlı cihazlar başta olmak üzere kademeli olarak her kullanıcıya gelecek.

Google Mesajlar için gelen diğer güncellemeler

Güncelleme iPhone’dan gelen emojiyi görüntüleme dışında daha birçok özellik ve yenilik sunuyor. Gelen mesajlar kutusu, iletileri otomatik olarak kişisel ve iş olarak ayıracak. Bu sayede kullanıcılar için daha rahat bir deneyim sunacak. Ayrıca mesaj fazlalığını azaltmak adına tek seferlik şifreli mesajlar 24 saat sonra silinecek. Bu özellik ilk olarak Hindistan’da kullanıma açıldı. Kullanım daha sonra ABD ve diğer ülkelere yayılacak.

Yeni güncellemeyle artık Android ve iPhone kullanıcıları arasında daha net bir video ve fotoğraf paylaşımı yapılacak. Şirket, eskiden sadece Android telefonlar arası net görüntüler yollamayı sağlıyordu.

Google Mesajlar güncellemesi sayesinde yeni emojiler yaratılacak. Telefonda klavyeyi Gboard olarak ayarladıktan sonra var olan bir emojiyi tasarlayarak kullanılacak. Emoji yaratmak, duygu ve düşüncelerimizi aktarmak için kullanıcılara daha geniş ve hayal gücü barındıran seçenekler sunacak.

Google Mesajlar için gelen güncelleme, bir de özel günler için oldu. Yeni güncelleme sayesinde istediğiniz kişinin bilgilerini cihaza kaydettiğinizde özel günler için hatırlatma oluşacak. Bu sayede Mesajları açtıktan sonra kişinin sohbetinde doğum günü anımsaması yer alacak.


İlgili Haberler