Görevden alınan CHP’li Vefa Salman yargıya gidiyor!

Görevden alınan CHP’li Vefa Salman yargıya gidiyor!
İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, kararı yargıya taşıyacağını belirterek; “Yargıda hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Bölge İdare Mahkemesine dava açacağız” dedi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, görevden alınması ile ilgili kararı yarıya taşıyacağını açıkladı.

“SANDIKTA KAZANDIĞIMIZ SEÇİM ELİMİZDEN ALMAYA KALKILIYOR”

Tarafsız Haber Ajansı’na konuşan Salman, karara ve bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğine ilişkin şunları söyledi: Sandıkta kazandığımız seçim ne yazık ki bir şekilde elimizden almaya kalkılıyor. Bu sadece Vefa Salman’a yapılmış bir hareket değil, Yalova halkının sandıktaki siyasi iradesine de bir anlamda saygısızlık yapmak diye yorumlanabilir. Halkın iradesine ipotek koymak diye ifade edilebilir.

“SUÇLUYU ORTAYA ÇIKARDIK BİZ SUÇLU OLDUK”

Bizim ortaya çıkardığımız yolsuzluğu belediyede yapılan bir nitelikli dolandırıcılığı sanki suçluyu ortaya çıkardık diye biz suçluymuş pozisyonuna sokulduk.

“YARGIDA HAKKIMIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ”

Bir takım tespitlerle bizim hakkımızda soruşturma dosyası oluşturulmuş İçişleri Bakanlığı da bunu kaynak göstererek soruşturmanın selameti açısından belediye başkanının görevden uzaklaştırılmasına hükmetmiş şimdi biz de yargıda hakkımızı sonuna kadar arayacağız.

“YALOVA HALKININ İRADESİ ÇÖPE ATILMIŞ OLUYOR”

İki seçim, üç kez kazanmışız, seçmenin iradesi Yalova halkının iradesi bana göre çöpe atılmış oluyor. Seçimin sonucuna herkesin saygı göstermesi lazım.

“BÖLGE İDARE MAHKEMESİNE DAVA AÇACAĞIZ”

Bu bir görevden uzaklaştırma bu İçişleri Bakanlığının verdiği karar soruşturma bittiği anda ortadan kalkacak biz mevzuat gereği Bölge İdare Mahkemesine dava açacağız yürütmeyi durdurma kararı açacağız. Ne olursa olsun her şeye rağmen hukuka saygılıyız.

60 gün içerisinde başvurma hakkımız var. Şu anda hukukçu arkadaşlar bu konuda çalışma yapıyorlar, dava dilekçemizi oluşturup gereğini yapacağız.”

İlgili Haberler