Gözaltına alınan 45 Boğaziçiliden 43'ü serbest bırakıldı

Gözaltına alınan 45 Boğaziçiliden 43'ü serbest bırakıldı
Rektör Naci İnci’yi protesto ettikleri için polisin kampüse girip ağır şiddet uygulayarak gözaltına aldığı 45 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinden 43'ü serbest bırakıldı. 2'si ise savcılığa sevk edildi.

Boğaziçi Üniversitesi''nde atanmış Rektör Naci İnci’yi protesto ettikleri için kampüsten ağır şekilde darp edilerek gözaltına alınan 45 öğrenciden 43''ü serbest bırakıldı. 2 öğrencinin ise savcılığa sevk edildiği açıklandı.

Serbest bırakılan öğrenciler "Biz şimdi gözaltından çıktık, hırpalandık ama güvendeyiz, özgürüz. Arkadaşlarımız da özgür olacak. Mücadele umuttur" notuyla sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayınladı.

Öğrenciler açıklamalarında şu ifadeler yer aldı:

"Kayyumun da içinde olduğu binanın önünde 10 aydır yaptığımız gibi çadırımızı açmak, okulumuza anti demokratik bir şekilde tepeden indirilen ve intihalleriyle, hukuksuzluklarıyla meşhur kayyum iktidarını protesto etmek için oradaydık. Üzerimize saldıran onlarca güvenlik görevlisi yetmedi ki okulumuza 4 gözaltı aracı, yüzlerce çevik (polis) öğrenci servisleriyle geldiler. Naci (İnci) onları sakince camdan izlerken bu polisler bizleri darp edip, boğazlarımıza sarılıp, toplam 45 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisini gözaltına almış, yüzlercemizi de okulumuzun bahçesinde kovalamıştır. Biz şimdi gözaltından çıktık. Hırpalandık ama güvendeyiz, özgürüz. Arkadaşlarımız da özgür olacak. Mücadele umuttur.”