Gözler yarın İstanbul’da olacak. Buğday masanın en önemli gündem maddesi olacak

Gözler yarın İstanbul’da olacak. Buğday masanın en önemli gündem maddesi olacak
Ukrayna'daki tahıl stoklarının küresel pazarlara ulaşmasını sağlamak amacıyla İstanbul'da yapılması planlanan dörtlü zirveye artık az bir zaman kaldı. Masanın en önemli gündem maddelerinden biri de Ukrayna'dra sıkışıp, kalan 20 milyon tonun üzerindeki buğday olacak.

Ukrayna limanlarında mahsur kalan tahıl için kritik temaslar sürüyor.Ukrayna''daki tahıl stoklarının küresel pazarlara ulaşmasını sağlamak amacıyla İstanbul''da yapılması planlanan dörtlü zirveye saatler kaldı.

Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM''nin yer alacağı toplantının bu hafta gerçekleştirilmesi beklenirken, kesin tarih Rusya''nın yanıtının ardından netleşecek.

Yarın Ankara''ya gelmesi beklenen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov''un görüşmelerden sonra kesin tarihi açıklayabileceği belirtildi.

Ukrayna''daki tahıl stoklarını küresel pazarlara taşıyacak mekanizma için gözler 4’lü toplantıya çevrildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bu konuda Birleşmiş Milletler, Ukrayna, Rusya ile temastayız. Çarşamba günü sayın Lavrov bir heyetle beraber bu konularla da konuşmak üzere Ankara''ya geliyor. Değerli dostum Kuleba ile sürekli temas halindeyiz."

TOPLANTI BU HAFTA OLABİLİR

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler yetkililerinin katılacağı toplantı bu hafta gerçekleşebilir.