Ziraat mühendisi Faik Toy hangi gıdalara zam geleceğini açıkladı

Ziraat mühendisi Faik Toy hangi gıdalara zam geleceğini açıkladı
Gübre fiyatlarına gelen zamlarla ilgili açıklamalarda bulunan ziraat mühendisi Faik Toy, “Gübre zamları karşısında çiftçi tamamen iflas etti, çiftçi çökerse ülke çöker. Aklınızı başınıza toplayın, geç atılan adımlar felakete sürüklenmemize sebep olur.” dedi…

Gübreye zammın ardı arkası kesilmiyor

Gübreye zammın arkası kesilmiyor. Gübre fiyatlarına gelen zamlardan dolayı çiftçi gübresiz ekim yaparken, gübre yine de zamlanmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz Cuma günü Gemlik Gübre, Toros ve İGSAŞ, Üre, Can, 20.20 ve DAP gübresine zam yaparken, bir zam haberi de Eti Bakır''dan geldi. Eti Bakır, DAP gübresine 8 Kasım''da zam yaparken bugün bir zam daha yaptı.

“16 AYDA 35 KEZ ZAM GELECEK”

Tarımdan Haber yazarı ziraat mühendisi Faik Toy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında DAP gübre fiyatına gelen zamları paylaşarak isyan etti.

Toy paylaşımında Gübreye 16 ayda 35 kez zam gelecek, DAP gübre 2200TL’den 8650TL’ye, ÜRE gübre 1800TL’den 10250TL’ye çıkacak ama şekere, una, ekmeğe, makarnaya, kırmızı mercimeğe, nohuta, fasulyeye, ete süte, sebze ve meyveye zam gelmeyecek öyle mi? Zamsız gıdayı ancak rüyanızda görürsünüz

“ÇİFTÇİ TAMAMEN İFLAS ETTİ”

“Gübre zamları karşısında çiftçi tamamen iflas etti, çiftçi çökerse ülke çöker. Aklınızı başınıza toplayın, geç atılan adımlar felakete sürüklenmemize sebep olur.” İfadelerini kullandı.

İşte o paylaşımlar:

İlgili Haberler