Gül’ün kitabını İngilizler yazdı

Gül’ün kitabını İngilizler yazdı
Görevini bıraktıktan sonra ilk seyahatini Londra’ya yaptı kendisiyle ilgili biyografiyi kaleme alan dostuyla buluştu

Gül’ün kitabını İngilizler yazdı

Kraliçe’yi hatırlattı
EXTER Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Gerald MacLean’ın kendisiyle ilgili kaleme aldığı biyografi kitabının tanıtım resepsiyonuna katılan Abdullah Gül, üniversite eğitimini aldığı Londra’nın kendisi için özel bir yeri olduğunu söyledi. Gül, Cumhurbaşkanıyken Kraliçe 2. Elizabeth’in davetlisi olarak Londra’yı ziyaret ettiğini hatırlattı.

Olağanüstü biri
ABDULLAH Gül and the Making of the New Turkey başlıklı biyografi kitabının yazarı MacLean, “Bu kitap tarihtir ve olağanüstü bir kişinin yaşantısıdır” dedi. İngiltere’nin eski Dışişleri Bakanı, İşçi Parti milletvekili Jack Straw da “Abdullah Gül’ün hayatında tanıdığı en olağanüstü insanlardan biri olduğunu” dile getirdi.

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevini bıraktıktan sonra ilk yurt dışı seyahatini 20 Kasım’da İstanbul’dan Londra’ya yaptı. Abdullah Gül, burada bir dizi görüşmede bulundu. Görüşmelere ilişkin detaylı bilgi verilmedi.  Gül, Londra’daki temaslarının ardından Kanada’ya geçerek Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu’na katıldı. Gül Kanada’da katıldığı forumun ardından Türkiye’ye dönerken yeniden Londra’ya uğradı. Gül, burada kendisiyle ilgili Profesör Gerald MacLean’in kaleme aldığı biyografi kitabının tanıtım resepsiyonuna katıldı. Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği rezidansındaki resepsiyonda, İngiltere’nin eski Dışişleri Bakanı, İşçi Partili milletvekili Jack Straw, kitabın yazarı Exeter Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Gerald MacLean gibi çok sayıda davetli hazır bulundu. Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç ile eşi Esra Bilgiç’in ev sahipliğindeki resepsiyonda Abdullah Gül’e, eşi Hayrünnisa Gül eşlik etti. Onbirinci Cumhurbaşkanı Gül resepsiyonda yaptığı konuşmada, Londra’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Londra’nın kendisi için özel bir yer olduğunu, burada üniversite eğitimini aldığını kaydetti. Son olarak Cumhurbaşkanıyken Kraliçe 2. Elizabeth’in davetlisi olarak Londra’yı ziyaret ettiğini anımsatan Gül, her gelişinde muhakkak kitapçılara gittiğini ve yeni kitaplar aldığını anlattı. Jack Straw da “Abdullah Gül’ün hayatında tanıdığı en olağanüstü insanlardan biri olduğunu” dile getirerek, “Sadece Türkiye’de değil, uluslararası olarak da olağanüstü bir kişi. Abdullah Gül ve eşinin dostu olmak benim için ayrıcalık” ifadelerini kullandı. Abdullah Gül, daha sonra da Chatham House düşünce kuruluşunda konuşma yaptı.