Günde en az bir kere kullanıyoruz ama kanser yapıyor

Günde en az bir kere kullanıyoruz ama kanser yapıyor
İngiltere'nin Oxford Üniversitesi ile İsviçreli bilim insanlarının yaptığı bir araştırma, terleme önleyici kullanılan deodorantlardaki gizli tehlikeyi gün yüzüne çıkardı.

Euronews Türkçe''nin haberine göre; yıllardır deodorantların insan cildinde herhangi bir zarara yol açıp, açmadığı büyük tartışma konusu olmuştu. Oxford Üniversitesi ile İsviçreli bilim insanlarının yaptığı bir araştırma, deodorantların meme kanserine yol açtığını gözler önüne serdi.

DEODORANTLAR MEME KANSERİNE YOL AÇIYOR

Oxford Üniversitesi ile İsviçre merkezli Grangettes Hematoloji ve Onkoloji Merkezi tarafından yapılan araştırmada, ter kokusunun önüne geçmeye yarayan bu ürünlerin içerisinde alüminyum bulunduğunu ve bu alüminyumun meme kanserine yol açabileceğini ortaya koydu.

BOZULMALAR TESPİT EDİLDİ

Bilim insanları tarafından yapılan çalışmalarda, zehirli olan alüminyum tuzlarının kadınlık hormonu olan östrojeni taklit ederek hücreler tarafından emildiği tespit edildi. Bunun sonucunda da bazı bozulmalar tespit edildi. Öyle ki alüminyum tuzuna 24 saat boyunca maruz kalan hamster hücreleri, kromozom yapısı ve sayısı açısından bozulmuşlardı.

İlgili Haberler