Gündemi sallayacak anket. Bu sonuçlar siyasette yeni hamleler getirir

Gündemi sallayacak anket. Bu sonuçlar siyasette yeni hamleler getirir
MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin Aralık ayında yaptığı araştırmanın sonucuna göre başkanlık sistemine olan desteğin giderek düştüğü görülüyor.

MetroPOLL Araştırma Şirketi, Aralık ayına dair “Türkiye’nin Nabzı” araştırmasının sonuçlarını paylaşmaya başladı. Araştırmanın sonucunda Başkanlık sistemine olan desteğin giderek düştüğü görülüyor.

MetroPOLL, araştırmanın sonucuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Halkın %58'i Türkiye'nin güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş yapması gerektiğini düşünmektedir. %35'lik kesim ise başkanlık sisteminde kalması gerektiği kanısındadır."

Şirket, sonuçlarla ilgili "Aralık 2020’de başkanlık sistemine olan destek en düşük seviyesine indi" değerlendirmesinde bulundu.

" BU SONUÇLAR ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE YOL GÖSTERİCİ OLACAK"

24 Haziran 2018'deki seçimlerde AKP'ye oy vermiş yurttaşların yüzde 22'si güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş yapılması gerektiğini söylerken MHP'de bu oran yüzde 45.9 oldu.

MetroPOLL Araştırma Şirketi’nin sahibi Özer Sencar da sonuçlarla ilgili “Başkanlık sistemine olan desteğin düşüşü önümüzdeki süreçte politikacılara yol gösterici olabilir” yorumunda bulundu.

İşte sonuçlar:
baskanlik-anket.jpg