Dünyada şu ana kadar açıklanan en yüksek 2. Enflasyon Türkiye’nin 'Ha gayret Bakan Nebati Zimbabve’yi geçeceğiz'

Dünyada şu ana kadar açıklanan en yüksek 2. Enflasyon Türkiye’nin 'Ha gayret Bakan Nebati Zimbabve’yi geçeceğiz'
Türkiye'de mart ayında yıllık enflasyon yüzde 61.14'e yükseldi. Bu şu ana kadar mart verisi açıklanan 24 ülke ve Euro Bölgesi'ndeki en yüksek 2. enflasyon oranı oldu. İlk sırayı Zimbabve alırken, Venezuela ve Lübnan'ın mart ayında Türkiye'den daha yüksek bir enflasyon oranı açıklaması bekleniyor.

Artan enerji fiyatları sebebiyle Euro Bölgesi''nde enflasyon yüzde 7.5 ile rekor kırdı.

Almanya''da yüzde 7.3 ile son 30 yılın, İspanya''da ise yüzde 9.8 ile son 37 yılın en yüksek yıllık enflasyon oranına ulaşıldı.

ABD mart ayı verileri 12 Nisan''da açıklanacak.

TÜİK mart ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre mart ayında yıllık enflasyon yüzde 61.14 olarak kayıtlara geçti. Şubat ayında yıllık enflasyon yüzde 54.44 olarak açıklanmıştı.

ZİMBABVE BİRİNCİ

Şu ana kadar 24 ülke ve Euro Bölgesi''nin mart ayı enflasyon verileri açıklandı. Türkiye bunlar arasında en yüksek ikinci yıllık enflasyona sahip oldu. İlk sırayı yüzde 72.7 ile Zimbabve aldı.

Zimbabve''de artan enerji ve ekmek fiyatları bir dizi diğer zammı tetikledi ve Haziran 2021''den bu yana en yüksek enflasyon oranına ulaşıldı.

Türkiye''nin ardından şu ana kadar açıklayanlar arasında en yüksek 3. enflasyona yüzde 34.7 ile İran sahip oldu. İsviçre yüzde 2.4 ile şu ana kadar mart verisini açıklayan ülkeler arasında en düşük enflasyona sahip ülke olarak öne çıktı.

İlgili Haberler