Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya normalleşmenin ardından Ankara'daki görüntülere tepki gösterdi. Sanki azaltma değil, arttırma kararı alınmış gibi

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya normalleşmenin ardından Ankara'daki görüntülere tepki gösterdi. Sanki azaltma değil, arttırma kararı alınmış gibi
Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını devam ederken Türkiye’nin hayata geçirdiği yeni normalleşme kararlarını köşesine taşıyan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Ankara'daki görüntülere tepki gösterdi. Normalleşme kararlarının ardından Ankara'yı anlatan Sarıkaya, "Sanki yüzde 50 oranında azaltma değil, arttırma kararı alınmış gibi restoranlar, kafeler tıklım tıklım dolu" ifadesini kullandı.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Kovid-19 salgını devam ederken Türkiye’nin hayata geçirdiği yeni normalleşme kararlarını değerlendirdi. Ankara’daki kalabalığa dikkat çeken Sarıkaya, mutant virüsü işaret ederek hastanelerin 3 haftaya kadar yeniden dolabileceğini söyledi.

"RESTORANLAR KAFELER TIKLIM TIKLIM DOLU"

Sarıkaya, bugünkü köşe yazısının ilgili bölümünde Ankara’daki durum için şunları söyledi:

"Serbestleşme kararının alındığı günden bu yana Ankara’da dolaşıyorum. Sanki yüzde 50 oranında azaltma değil, arttırma kararı alınmış gibi restoranlar, kafeler tıklım tıklım dolu. Sanki kafeye, restorana oturunca virüs gelmezmiş gibi hepsi de maskeleri kaldırıp atmış; umurumda mı dünya havasına girmiş. Bunun nasıl bir sonuç getireceğini sanırım öngörmek istemiyorlar. Vaka sayısının dün 11 bin 520''ye fırlamasının yakın zamanda getirisi 20 bin demektir, bunun da ne anlama geldiğini yakında anlarlar. Vaka sayılarındaki bu denli yükselişin nedeni, bilim insanlarının aktardığına göre hastanelere gelenlerin üçte ikisinde de görüldüğü gibi İngiltere''de ilk ortaya çıkan ve yayılma gücü yüksek olan mutant virüs..."

"YOK OLAN HAYATLAR BİR DAHA GETİRİLEMEZ"

"Bunun ne önemi mi var?" diye soran Sarıkaya, şöyle devam etti:

"Hemen söyleyeyim, ilk başlarda karşılaştığımız Vuhan virüsünden 1000 adet aldığınızda diyelim ki 300’ü bünyenize giriyordu. Mutant virüsten aynı oranda aldığınızda bünyenize giren sayı 800’ü aşıyor; bu da daha ağır hasta olmanıza yol açıyor. Çok sürmez üç hafta sonra hastaneler tıka basa tekrar dolunca anlarız… O zaman da restoranlar, kafeler neden kapandı narası atmayın. Restoranların kafelerin bulunduğu caddeleri boydan boya gezin, tıpkı yaz aylarında yaptığınız gibi kendinizin yine buna neden olduğunu görürsünüz. Belki sizlerin dükkanları yeniden kapanır, ama içinizdeki bazı aymazların tutumu nedeniyle yok olan hayatlar bir daha getirilemez…"