Habertürk'te ilahiyatçı Ali Rıza Demircan'dan ilginç korona virüs çıkışı

Habertürk'te ilahiyatçı Ali Rıza Demircan'dan ilginç korona virüs çıkışı
Habertürk'te Veyis Ateş'in konuğu olan ilahiyatçı Ali Rıza Demircan, korona virüsün yayılmasına neden olarak evlilik dışı ilişki ve eşcinselliği gösterdi.

Çin'in Wuhan kentinden yayılan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs ile mücadele devam ederken, çeşitli çevrelerden virüse ilişkin dikkat çeken yorumlar gelmeye devam ediyor. 

Habertürk TV'de koronavirüsün ve salgın hastalıklarının tartışıldığı bir programa katılan Ali Rıza Demircan'dan canlı yayında ilginç sözler geldi. Korona virüsün gibi diğer salgın hastalıkların nedenini evlilik dışı ilişkiye ve eşcinselliğe bağlayan Demircan, "Zina, evlilik dışı ilişki, eşcinsel, evlilik hayatında anal ilişki ve regl döneminde ilişki. Bu yasaklar rahim olan rabbimizin koyduğu yasaklardır. Bu yasaklara riayet ederseniz pek çok hastalığın önlemini henüz daha oluşmadan almış olursunuz” ifadelerini kullandı. 

Ali Rıza Demircan’ın, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın da babası olduğu biliniyor.

 SOSYAL MEDYADAN ÖZÜR DİLEDİ 

Öte yandan Veyis Ateş, programda sarf edilen sözler üzerine Twitter üzerinden açıklama yaptı ve özür diledi.

Veyis Ateş hesabından yaptığı açıklamada, "Bu akşam Habertürk TV Ana Haber’de ağırladığım A.R.Demircan’ın açıklamaları haklı tepkilere sebep olmuştur. Programda kamuoyunun gündemindeki umre ve cuma ve vakit namazı konuşulacağı konusunda anlaşılmış olmasına rağmen onuğun canlı yayında mevzuyu toplumu ayrıştıran konulara getirmesinden ve yayın ilkelerimizle bağdaşmayan nitelikte beyanlarda bulunmasından ve buna yayın esnasında gereken tepkinin gösterilememesinden dolayı çok üzgün olduğumu belirtmek isterim. Saygılarımla" dedi. 

235053405-e5adb189-396b-48e7-8fe4-4856e90526f9.jpg

İlgili Haberler