Haddini bilmek...

Ak Parti'yi "fabrika ayarları"na getirmeye çalışanlara dikkat ettiniz mi? Hepsi Türkçe özürlü. Saçlarını platin rengine boyatmayı unutmuyorlar. Ancak "mütevazı olun" yerine "tevazu olun" diye konuşuyorlar.

Bunlar bir derece de İçişleri Bakanı tam ibretlik. Tüm devlet imkânları ve medya desteğine sahip rakibine, 806 bin 415 oy fark atan zata söylediklerine bakın: "Bizim işimizi biraz zorlaştıracak." Bunları söyleyen bir bakana ne demek lazım? Or-Gi Havaalanı'nda söylenip söylenmediği tartışmalı bir kelimeyi ispatlamak peşindeki Soylu'nun geçmişi yüzlerce vukuatla dolu. Hatta tehditleriyle bir kitapçık doldurulabilir.

Biraz zor

İçişleri Bakanı artık bir gerçeği kabul etmelidir: "Eski çamlar bardak oldu." Unutmaması gereken bir diğer nokta, halkın iradesi her şeyin üstündedir. Ekrem İmamoğlu, ücra bir yöreye kayyum atamaya benzemez!

Soylu'ya önerim, kendini terörle mücadeleye adamalı. İtiraf etmeliyim ki, bu alanda hayli başarılı.

Yeni yüzler

Seçimden hemen sonra, ekrandaki bazı politik Passolig sahiplerini o müstehzi bakışlarla kaybettik. Yarın, Gece diye ortaya çıkarlarsa da şaşırmayalım. Bunlar pişkin. Zaten geçim kaynakları bu sayede.

Tesadüfen karşı karşıya gelsem İdris Kardaş'a "Naaaber" demeyi çok isterim. Bu kampın birkaç pes etmeyeni kaldı. İhsan Aktaş, hâlâ sağa sola gönderme yapabiliyor.

En tepkilisi

23 Haziran sonucundan en emin olanlardan biri Ahmet Hakan Coşkun'du. Hatta Vahdettin Köşkü'deki söyleşiye kiralık olarak dâhil edilmişti. Erdoğan'a gollük paslar atıp durdu. Şimdiki hâlini görüyorsunuz. Espri yapmaya çalışıyor, yüzüne gözüne bulaştırıyor. Üşüten kamışlardan öteye geçemedi.

Düşüş ortada

Bugün çalıştığı gazetenin tirajı o hâllere düştüyse öncelikle aynaya bakmalı. Kendisi için bana yollanan mesajları gördükçe bir ay sonrasını da tahmin zor değil. Bıraksın artık "tarafsızlık masalları"nı. Kimse yemiyor. Amiral Gemisi batmakta. Tarafsızlığını çoktan kaybeden programı da, medya grubunu da ayağa kaldırmak mümkün değil.

Yeni keşif

İktidarın yılmaz savunucuları SETA'cılar süngüleri düşse bile, siperlerini savunmayı sürdürüyorlar.

Bir köşe yazarı olan Halime Kökçe'yi bu defa sınıf atlamış gördüm. Daha önce bazı çırçır kanallar ve TRT'deki doldur boşaltlarda izlemiştim. Ağzı iyi laf ediyor. Bir yerden sonra doğruları inkâr etmiyor.

Nagehan Alçı değil. Kendisine tek tavsiyem, kafasına uyguladığı tesettüre özen göstermesi. En tepesine yerleştirdiği gözlükle 2. Dünya Savaşı'nın NSU markalı motorcularını hatırlatıyor. Şu andaki görünümüyle stilindekiler arasında ilk üçe girer. Diğerleri mi? Birincilik bayan bir bakanımızda. İkinci Binali Yıldırım'ın eşi. Kökçe'nin de bronzu garanti.

Bir yıldız

Prof. Dr. Ahmet Kasım Han son günlerin yıldızı. Tespit ve tedavi yöntemleri müthiş. Söyleyeceklerini güzel metotla hap gibi sunuyor:

* Öcalan'ın mektubu olayı tutmadı. Kimin fikriyse başarısız oldu.

* Neticede Selahattin Demirtaş ve etrafındakiler Öcalan'a karşı 1-0 öne geçtiler.

Bir diğeri

Ak Parti'ye fabrika ayarları yapılması üzerinde bir isim daha durdu; Mustafa Kartoğlu. Bu siyasi oluşumun durumunu ilginç bir futbol örneğiyle tanımladı:

"İstanbul'un bir başka takımını, mesela Başakşehir'i ne kadar çabalarsanız çabalayın Fenerbahçe'ye dönüştüremezsiniz.

Erdoğan, yönetime başladığında temel atmalara gitmezdi. 'Ben açılışlara giderim' derdi. Son dönemde durum değişti. Şimdilerde harç atmalarda bile hazır bulunuyor."

Bu benzetmeyi çok beğendim.

Solcular

Bir de hayal dünyasında yüzenler var. Ufuk Uras ile Oral Çalışlar başı çekenlerden. Kafalarındaki uç solun gelemeyeceğini anladılar. Bu defa çevreci, yani Yeşiller modeli oluşumuna can suyu peşine düştüler. Hadi hayırlısı.

Farklılıklar

Konuyu kapatırken iki belirgin ayrışmaya daha değineceğim. Bir kısım, "Cemil Çiçek" gibi tecrübelilere danışılmasını şart koşuyor. Öbür taraf ise 35-40 yaşlarını geçmeyecek isimlerle at değiştirilmesi fikrinde.

***

BİR VEFAT DAHA: Yücel Seçkiner de Hakk'a yürüdü. Türkiye'nin Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlarından biriydi. Çeşitli federasyonlarda başkanlık ve Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü de yaptı. Seçkiner'e rahmet ailesi ve spor camiasına başsağlığı diliyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

Aklın varsa, başka bir akılla dost ol. Mevlânâ

 

Yazarın Diğer Yazıları