Hadi yine iyisiniz; Çin de aşıyı buldu

Hadi yine iyisiniz; Çin de aşıyı buldu
Kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınının başladığı Çin'de ünlü bir ilaç şirketi ve Çinli bilim insanlarının, yüzde 99 başarı oranına sahip olması beklenen virüs (Covid-19) aşısı geliştirdikleri açıkladı.

Çin merkezli ünlü bir ilaç firması şirketi ve Çinli bilim insanları yüzde 99 oranında başarı olacağını düşündükleri bir korona virüs aşısı geliştirdikleri açıkladı. İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, aşının şu anda klinik deneylerde ikinci aşamada olduğu ve binden fazla kişinin gönüllü olarak klinik deneylerde yer aldığını açıklandı. Söz konusu aşıyı geliştirdiğini belirten Çinli ilaç firmasında çalışan bilim insanı Luo Baishan'ın, aşının yüzde 99 oranında başarı olacağından emin olduklarını ifade etti.

AŞINI ADI BELLİ OLDU: CORONAVAC

İngiliz medyasındaki habere göre, aşının adı 'CoronaVac' olarak belirlendi. Maymunlarda denenen aşının, maymunları korona virüsten koruduğu öne sürüldü. Firmadan yapılan açıklamada, "Bilim insanları, toplamda 8 maymuna 2 farklı korona virüs aşısı verdi. Yaklaşık 3 hafta sonra, maymunlar, korona virüse neden olan SARS-CoV-2 virüsüne maruz bırakıldı. Maymunlardan hiçbiri enfeksiyon göstermedi" ifadeleri kullanıldı.