Hakan Meriçliler: Herkesin parası geçmişine göre doğru orantılıydı

Hakan Meriçliler: Herkesin parası geçmişine göre doğru orantılıydı
Oyuncu Hakan Meriçliler, 2012-2014 yılları arasında Kanal D'de yayınlanan 'Yalan Dünya' dizisindeki rol arkadaşı Gonca Vuslateri'nin "Bu ülkenin en az paraya en sevilen karakterini oynamış oyunculardanım" sözleri hakkında konuştu.

Kadın cinayetlerini konu alan ‘Mezarlık’ adlı dizide bir emniyet müdür yardımcısını canlandıracak olan Hakan Meriçliler, flamenko ayakkabılarıyla dolaştığı Nişantaşı''nda objektiflere takıldı. Meriçliler, ''Yalan Dünya'' dizisinde Gonca Vuslateri''nin "Bu ülkenin en az paraya en sevilen karakterini oynamış oyunculardanım” çıkışı ile ilgili açıklamada bulundu ve "Herkesin aldığı ücret çok normaldi herkesin kendi geçmişine göre çok doğru orantılıydı" dedi. 

HERKES KADIN HAKLARINI SAVUNMALI

Dijitalde kadın cinayetlerini konu alan ''Mezarlık'' adlı diziye başladığını ve setten geldiğini söyleyen Hakan Meriçliler "Kadın cinayetleri üzerine bir dizi, Abdullah Oğuz kriminal konusunda uzman zaten. Ben de İstanbul emniyet müdür yardımcısını oynuyorum. Günümüzde had safhada kadına şiddet var. Bundan herkesin rahatsız olması lazım ve kadın haklarını savunması gerekir. Diziyi seçmemde bu etkili oldu, büyük bir destek gibi bir şey bu" diye konuştu.  

YALAN DÜNYA''YA KADAR HİÇ KOMEDİ YAPMADIM

Uzun zamandır ekrandan uzak kalmasını, "Heyecan verici iş yoktu şimdiye kadar, ekrandan uzak kalmanın başka sebebi yok. Komediyse en iyisini yaptık zamanında" diyerek açıklayan oyuncu, yolda insanların kendisini "Neden komedi yapmıyorsun?" diye çevirdiğini söyleyip, "Aslında ben ''Yalan Dünya''da oynayana kadar hiç komedi yapmamıştım. Her zaman devlet tiyatrosunda dram oyuncusuydum. Bir şey öyle görününce hep öyle sanılıyor. ''Niye komedi yapmıyorsun?'' diyorlar tabii sokakta haklı olarak" diye konuştu. 

PİYASA ÜSTÜNDE PARA ALDIK 

Meriçliler, geçtiğimiz günlerde senarist Gülse Birsel''in evine gelen elektrik faturasını paylaşmasına "Ülkenin en az paraya en çok sevilen oyuncusunu oynadım. o faturadan 75 lira daha düşüktü" diyerek tepki gösteren Gonca Vuslateri''nin sözlerini de değerlendirdi. Birsel''in maddi kazanç konusunda kimseye haksızlık yapmadığını savunan Meriçliler, eski rol arkadaşı Vuslateri''nin o sözlerini şöyle değerlendirdi: "Herkesin aldığı ücretler çok normaldi, herkesin kendi geçmişine göre çok doğru orantılıydı. Hele Gülse o konuda asla şey yapacak insan değildir. Hiç bir problem olmadı o konuda Gülse asla yapmaz böyle bir şey. Normal piyasa şartlarında aldık ücretleri hatta daha üstü bile olabilir. Tabii Gonca''nın çıkışı tabii beni aşar" 

FLAMENKO AYAKKABILI HAKAN

Meriçliler ayrıca yürümekte zorlandığı ayakkabılarını kendisine İspanyol dansçı sevgilisinin hediye ettiğini söyleyip "Ayakkabım İspanya''dan bu flamenko ayakkabısı. Çok severim, yapmayı değil ama seyretmeyi severim. Zaten kız arkadaşım flamenko dansçı" dedi.

"75 TL DAHA DÜŞÜKTÜ" 

''Yalan Dünya'' dizisinde; Gonca Vuslateri ''Eylem'' ve ''Vasfiye Teyze'' karakterlerine, Hakan Meriçliler ise ''Çağatay Koçtuğ'' karakterine hayat veriyordu.

35 yaşındaki oyuncu, ''Yalan Dünya''nın senaristi Gülse Birsel''in 2 bin 550 TL''lik faturası üzerine, "Bu ülkenin en az paraya en sevilen karakterini oynamış oyunculardanım. O gelen elektrik faturasından 75 TL daha düşüktü hem de" tweetini paylaşmıştı.