Hakkari Yüksekova'da hava harekatı

Hakkari Yüksekova'da hava harekatı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün gece saatlerinde uçak hareketliliği yaşandı. Aynı anlarda Fırat Kalkanı operasyonunu kapsamında jetler havalanarak 4 IŞİD hedefini imha etti.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi kırsalındaki hava hareketliliği dün saat 23.00 sıralarında başladı.

PKK HEDEFLERİ VURULDU

Van yönünden gelen savaş uçaklarının Yüksekova'nın Cilo-Sat dağları ile Kadıköy bölgesindeki bazı kırsal alanların üzerinde uçuş yaptığı ve bu alanlarda PKK'lı teröristlere ait bazı hedefleri vurduğu belirtildi.

TSK, terör örgütlerine yönelik operasyonlarına tam hız devam ediyor. Gerek Irak'ın Kuzeyindeki bölücü terör örgütü PKK hedefleri, gerekse Suriye'deki IŞİD hedefleri belirlenerek nokta atışı ile vuruluyor. 

Suriye'deki ülkemizi tehdit eden terör unsurlarını temizlemek için başlatılan Fırat Kalkanı operasyonunun 31. gününde jetler tekrar havalanarak 4 IŞİD hedefini imha etti.

HAVA HAREKATI GERÇEKLEŞTİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde bulunan bazı bölgelere Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının hava harekatı düzenlediğini bildirdi.

TSK'dan yapılan açıklama şöyle:

Fırat Kalkanı Harekâtı Kapsamında Suriye'nin kuzeyinde bulunan Tall Atiyah (3) ve El Athariyah (1) bölgelerine, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen 4 terör örgütü IŞİD hedefi ateş altına alınarak imha edilmiştir.

Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir.