Halkbank'ı savunmak her Türk'ün görevidir

Halkbank, bir kamu bankası ve milli kuruluşumuz. Ona ABD'de kurulmak istenen tezgah yapyeni bir oyun. İran yönetimi için planlanan kumpas şimdi ona çevrilmek isteniyor. ABD yeni bir tezgahın peşinde. Oysa yapılan bir tür balık avcılığını andırıyor. Tamamı Ermeni kökenli ve İtalyan avukatlar ordusu serpme ağla denize açılıp "Ya tutarsa" senaryosunu sahneye koymaya çalışıyor. Bizim gazetemize ilan ambargosu uygulayıp tek sütun ilan vermemelerine rağmen Halkbank'a sahip çıkılmasını savunuyorum. Bu, Türk kimliği taşıyan herkesin de görevidir. Türkiye'nin bu çakallara kaptıracağı tek kuruşu yoktur.

Size aktarmaya çalıştığım tezgahı kimden mi öğrendim?

Washington DC yıllarından arkadaşım Mahmut Hüdai Yavalar'dan. Halen orada yaşayan Yavalar sıkı iş adamı ve zengin biri. "Halkbank'a sahip çıkın" diye beni uyardı. Ben de onun isteğine uyuyorum. Yavalar açısından işin en dramatik tarafı da kendi avukatlarından birinin bu tezgahı kuran avukatların içinde yer alıyor olması.

CHP Kurultayı'nda ekranlar ve konuklar

CHP kurultayı beklendiği gibi Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden Genel Başkan seçilmesiyle sonuçlandı. Kurultayda genel başkan adayı olabilmek için gerekli olan 68 delege imzasını bile toplayamayan aday adayları arkalarına bakıp gitmek durumunda kaldı.

CHP Genel Başkanının 13 maddelik vaadleri arasında bana göre en önemlisi, "Seçim barajını kaldırıp demokrasi sorunu bırakmayacağım" şeklindeki vaadiydi. Gerçekten bu mümkün olabilir mi bilmiyorum.

Kurultayı yayınlayan ekranların masalarına baktığımda konukları açısından tek doğru masayı TELE1'in kurmuş olduğunu gördüm. Yayına CHP'lileri konuk alıp isabet ettiler. Bir de ukelalar var ki, onlara değinmeden geçemeyeceğim. Kimi CHP'li geçinen gazeteciler ekranlarda birer ajan gibiydiler. CNNTürk'ün konuklarından Emin Pazarcı'nın CHP kurultayında ne işi vardı? Adam AK Parti davulcusu gibi... Zafer Şahin bile onun kadar CHP'ye muhalefet etmedi. Esas sinir olduğum Şaban Sevinç idi. Kılıçdaroğlu'na akıl vermeye kalkıyor. Sen önce aklı kendine ver. Orada CHP adına mı bulunuyorsun, CHP Genel Başkanı'na muhalefet etmek için mi?

Ben olsam bu tipleri hemen kapı önüne koyarım. Aklı sıra "bulunmaz Hint kumaşı"na oynuyor. Tek aklı başındaki isim Hakan Bayrakçı'ydı. Çok fazla konuşmadı diyebilirim. Esas söyleyeceklerini daha sonra ifade edecekmiş. Neler söyleyeceğini merakla bekliyorum.

Halk TV'de kurultay daha rahat izlendi. Gökmen Karadağ ve Şirin Payzın'ı beğendim. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Halk TV'de "54 kanun, 65 Cumhurbaşkanlığı senaryosu bu Meclis'ten geçti" diyerek en rahat "bip"i atmayı başardı.

Kayseri faciası

Ligin son haftasındaki kader maçlarından Kayserispor- Trabzonspor maçının hakemi Cüneyt Çakır'ın kafasına siyah boya çekmiş hali dikkatimi çekti. O kadar kötü bir maç yönetti ki anlatmak mümkün değil. Mutlaka izlemek şart. Düşünün, Kayseri'nin bayan başkanı Berra Gözbaşı, tekrar tekrar TRT'ye bağlanıp hüngür hüngür ağladı. Böylesine kötü bir hakemin, TFF Başkanı'nın tetikçisi gibi kullanılması ayıptan da öte. Kendini nasıl savunabilecek, Nihat Özdemir'in tetikçisi gibi görünmesinin izahı yok.

***

TRT Spor'da Orhan Ayhan'la programında Şükrü Ersoy'lu bölüm yayınlandı. İzledikçe bayatlamayan cinsten bir belgesel. Ancak bu defa tek farklılığı vardı. 08:00'da başlatılıp 08:30'da bitirildi. Bu kadarına ayıp demek bile hafif kalıyor.

Bu nasıl alışveriş?

+++

Berfu Güven'in NTV'deki merhum Ali Rıza Kardüz'ün yerini devraldığı fiyat analizlerine bakıyorum. İstinye cıvarında hep aynı marketten... Fiyatlar kazığın ağababası... Oradan bir defa alışveriş etmeye bir emekli maaşı ancak yetebilir. Burası alışveriş yapılacak adres değil. Berfu'nun en kısa zamanda normal bir markete dönmesini bekliyorum. Bu mevsimde kilosu 6 TL'ye karpuz satılıyorsa gerisini siz anlayın.

Günün sözü:

Hayatta göreceğiniz iş ne olursa olsun, erdem olmayınca elde edeceğiniz her şeyin, yapacağınız her işin sonunda utanç ve kötülük vardır. Eflatun 

Yazarın Diğer Yazıları