Hanedandan Nilhan Osmanoğlu'na sert tepki

Hanedandan Nilhan Osmanoğlu'na sert tepki
Nilhan Osmanoğlu’nun, İsmet İnönü için söylediklerine cevap Hanedandan geldi. Prenses Zeynep Osman, iddialar için “Lakırdı” derken, “Bunları söyleyen kızcağızın babasını bir defa gördüm. Hanedan Avrupa'ya gitti, bunlar Şam'da büyüdü” ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde İsmet İnönü’yü hedef alan açıklamalarıyla tepki çeken Nilhan Osmanoğlu’nun sözlerine 2. Abdülhamid'in torunu, Şehzade Ertuğrul Osman'ın karısı Prenses Zeynep Osman cevap verdi.

“Bunları söyleyen kızcağızın babasını bile hayatımda bir defa gördüm,” diyen Zeynep Osman, “Değil kendileri, büyükbabaları bile Şadiye Sultan'ı ne gördü, ne tanıdı. Hanedan Avrupa'ya gitti, bunlar Şam'da büyüdü” ifadesini kullandı.

“İSMET PAŞA'YA BU İTHAM ÇOK ZORUMA GİTTİ”

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'e konuşan Zeynep Osman, sözlerine “İsmet Paşa meselesi hakiki bir mesele olsaydı, Hanedan'ın reisi Osman Ertuğrul bilmez miydi? Hakiki bir mesele olsaydı, Osman Ertuğrul'un eşi olarak benim bilmemem duymamam mümkün mü?” diye sordu. Zeynep Osman, konu hakkında ilk defa konuştuğuna vurgu yaparken, “İsmet Paşa'ya bu itham ağırıma gitti. Çok zoruma gitti. İsmet Paşa'yla alakalı bu sözler, doğru değil. Büyük bir hata, büyük bir yanlışlık, asla hakikat olmayan bir lakırdı" ifadesini kullandı. İşte ana hatlarıyla Zeynep Osman’ın söyledikleri:

“İSMET PAŞA'NIN AİLESİNİ TANIRIM MEVZUBAHİS OLAMAZ”

"Abdülhamid'in son geliniyim, Osman Ertuğrul'un eşiyim. Osman Ertuğrul hayatı boyunca yaşadıklarını kendi sesiyle teybe kaydetti, kendi el yazısıyla kağıtlara kaydetti. Bu hatıratın hepsi bende, hepsini benim yanımda kaydetti. Tek bir satırında bile böyle bir şey yok. Şadiye Sultan olayı hakikat olsa, Osman Ertuğrul'un hatıratında olmaz mı? Mevhibe hanımefendiyi yakından tanırdım. Annemin gayet iyi ahbabıydı. Ailece gidip gelirdik. Son derece saygıdeğer insanlardı. İsmet Paşa'nın bütün ailesini tanırım. Kızı Özden hanımı pek severim. Mutlu İlmen yakın arkadaşımdır. Mevzubahis bile olamaz.

“ATATÜRK OSMANLI'NIN KALINTISINDAN TÜRKİYE’Yİ YARATTI”

'Annem Pakize Tarzi, büyük bir vatanseverdi, büyük bir Atatürkçüydü. ‘Ben hekimsem, hastane sahibiysem, özgürsem bunu Atatürk'e borçluyum' derdi. Bizleri, çocuklarını böyle yetiştirdi. Cumhuriyet çocuğuyum, Atatürk çocuğuyum. Bugün sizinle bu röportajı yapabiliyorsam, bunu bile Atatürk'e borçluyuz. Osmanlı'nın kalıntısından Türkiye Cumhuriyeti'ni yarattı. Bunu inkar eden, Türküm dememeli, Osmanlıyım dememeli, vatandaşım dememeli… Hanedan'ın son reisi Osman Ertuğrul da aynen böyle düşünüyordu, aynen bunları söylüyordu. Mustafa Kemal Atatürk çalıştı, didindi, mücadele etti, Cumhuriyet'i kurdu, Allahaısmarladık dedi, gitti, bugün şu halimize bakın!'

NİLHAN OSMANOĞLU NE DEMİŞTİ?

2. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu, 5 Şubat'ta katıldığı bir konferansta, Fransa'da yaşayan Abdülhamid ailesiyle eski Cumhurbaşkanı İsmet İnönü arasında geçtiğini iddia ettiği bir görüşmeyi anlatmıştı. Osmanoğlu, İnönü'nün Türkiye'ye dönmek isteyen Osmanlı hanedanı üyelerine, “Bunun bir bedeli var” dediğini ve ellerindeki mücevherleri aldığını iddia etmişti.

İlgili Haberler