Harry- Markle cephesinden İngiliz kraliyetine suçlama

Harry- Markle cephesinden İngiliz kraliyetine suçlama
Kraliyet Ailesi'ndeki görevlerinden vazgeçen Harry- Markle çifti yeni suçlamalarla gündeme geldi. The Times gazetesinde yer alan haberde Markle'ın saray çalışanlarına zorbalık yaptığını öne sürüldü. Öte yandan çiftin röportaj verdiği CBS kanalından da zamanlaması dikkat çeken bir video paylaşıldı.

İngiltere Kraliyet Ailesi''ndeki kamusal görevlerinden ve onursal unvanlarından vazgeçerek ABD''ye yerleşen Harry- Meghan Markle çiftli yeni iddialar ile gündemde. CBS kanalı, Harry- Meghan çiftinin Oprah Winfrey''ye verdiği ve 7 Mart''ta yayınlanacak röportajından bir bölüm daha paylaştı.

Winfrey''nin "Kraliyet Sarayı bugün kendi gerçeklerini anlattığını duyduğunda ne hissedecek?" sorusuna Markle, "Saray, hakkımızdaki yalanların sürdürülmesinde aktif bir rol oynarken, bunca zaman sonra sessiz kalmamızı nasıl bekleyebilir bilmiyorum. Bunları anlattığım için bazı şeyleri kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacaksam, zaten çok şey yitirdik." ifadeleriyle yanıt veriyor.

​CBS''in paylaştığı yeni kesiti yayınlama zamanlaması ise dikkat çekti. 30 saniyelik bölüm paylaşılmadan bir süre önce, Markle''ın sarayda bulunduğu dönemde çalışanlara zorbalık yaptığına ilişkin iddialar İngiliz basınında yer almıştı. The Times gazetesinin yer verdiği haberde Ekim 2018 yılında yaşandığı aktarılan olaylarda Markle''ın en az iki saray görevlisine zorbalık ettiği, hatta görevlileri ağlattığı iddia edildi.

Olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıklayan Buckingham Sarayı''ndan “Sussex Dükü ve Düşesi (Harry ve Markle) hakkında eski çalışanlar tarafından ortaya atılan iddialar konusunda biz de endişeliyiz. Ekibimiz durumu inceleyecek. O dönem, görevi bırakmış olanlar da dahil olmak üzere sarayda çalışan herkes bu durumdan bir ders çıkarılıp çıkarılamayacağını görmek için yardımcı olmaya davet edilecek. Kraliyet çalışanları, çalışma alanında zorbalık ya da tacize asla müsamaha göstermez ve göstermeyecek." açıklaması yapıldı.

​İddialar sonrası Markle cephesinden yapılan basın açıklamasında "Karakterine yönelik bu son saldırı, kendisi de zorbalığın hedefi olmuş biri olarak Düşes''i üzdü. Şefkat yayma ve doğru olanı yapma konusunda emsal oluşturma çabalarını sürdürmekte kararlı." denildi.