Hasan Ruhani'den İran halkına korona uyarısı

Hasan Ruhani'den İran halkına korona uyarısı
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran halkını yeni gelebilecek bir korona virüs dalgasına karşı uyardı.

Tüm dünyada etkisini gösteren korona virüs salgının en fazla etkilediği ülkelerden biri de İran oldu. İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, başkent Tahran'da Korona virüsle Ulusal Mücadele Kurulu toplantısında konuşan Ruhani, Kovid-19 ile mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

NEVRUZ BAYRAMI'NA DİKKAT ÇEKİLDİ 

İran takvimine göre yeni yılla birlikte 21 Mart'ta başlayacak Nevruz Bayramı'nda esnafın zararını telafi etmesi ve halkın bayram etkinliklerini yerine getirmesi için uygun şartların oluşması gerektiğini dile getiren Ruhani, yılın son iki ayında (şubat-mart) Kovid-19'un yeni dalgası ile karşılaşmak istemediklerini ifade etti.

"YENİDEN KISITLAMALAR GELEBİLİR" 

İstatistiklere göre, halkın önlemlere uyma oranının yüzde 80'lere ulaştığını ancak bunun en az yüzde 95 olması gerektiğini vurgulayan Ruhani, "Son iki ayda önlemlere riayet edilmez ve dördüncü dalgaya girersek kısıtlamaları uygulamak zorunda kalacağız." dedi.

Ruhani, son bir yılın İran için zorlu geçtiğini kaydederek, ABD yaptırımları nedeniyle salgınla mücadelede yalnız olduklarını sözlerine ekledi. 

 

İlgili Haberler