İstanbul'da yollar buz pistine döndü

İstanbul'da yollar buz pistine döndü
İstanbul’da akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı yerini dona bıraktı. Sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı. Beşiktaş'ta kayan bir aracın çarptığı 2 kişi metrelerce savruldu. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Kayan araç yayaları biçti

İHA''nın haberlerine göre, yayalara araç çarpma olayı akşam saatlerinde Beşiktaş Ortaköy’de yaşandı. Kar yağışının akşam saatlerinde bastırmasıyla birlikte Ortaköy’de bazı bölgeler beyaza bürünürken, sürücüler zor anlar yaşadı.

Sürücülerin çıkmakta güçlük çektiği bir yolda bekleyen 2 şahsa, yokuştan aşağı kayarak hızlı bir şekilde inen araç çarptı. Otomobilin çarpmasıyla 2 kişi metrelerce havaya savruldu. 

Yaralılar olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından çevrede bulunan bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaşanan feci kaza anı ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

CİP ARACA ÇARPTI

Kaza yine Beşiktaş Gayrettepe Mahallesi Ayazma Dere Caddesi''nde meydana geldi. Sürücüsünün Amerikan vatandaşı olduğu öğrenilen ve plakası belirlenemeyen bir cip, kar yağışı nedeniyle buz tutan yokuştan aşağı kayarak restoranın önünde bulunan 06 COF 592 plakalı park halindeki ticari araca çarptı.

Kazada iki tarafta maddi hasar meydana gelirken herhangi bir sağlık problemi yaşanmadığı öğrenildi. Kazayı geçiren iki taraf önce kendi aralarında tutanak tuttu. Kazayı yaşayan vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. Kayan cipin park halindeki ticari araca zarar verdiği tespit edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri kazanın meydana geldiği noktada inceleme yaptı.

TIR 2 ARACA ÇARPIP DURDU

Kartal’da hareket halindeki TIR yokuş aşağı inerken minibüse çarptı. Çarptığı minibüs ambulansa çarparak durabildi. Zincirleme kazada yaralanan olmadı.
Kaza saat 04.45 sıralarında gerçekleşen kazada kar yağışının etkisiyle buzlanma oluşan yolda hareket halinde olan 77 ABA 350 plakalı TIR sürücüsü Sinan Alçok, araç frenlerinin tutmaması sonucu park halinde bulunan 34 LLV 089 plakalı servis aracı minibüse çarptı. 

Servis aracı ise çarpma sonucu olay yerinde hasta almaya gelen ambulansa çarparak zincirleme kazaya sebebiyet verdi. Gerçekleşen kazada yaralı bulunmazken, buzlanma sonucu araç inişlerinin zorlandığı yolda polis güvenlik önlemleri alarak olabilecek kazaları önledi. 
Kza anında olay yerinde bulunan Ramazan E. "Yukarıdan kayarak gelen tır park halindeki tıra vurdu. Servis aracı ise hasta almaya gelen ambulans ekibine çarptı." dedi.
 

SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

İstanbul’da kar yağışı nedeniyle, yollar beyaza bürünürken, sürücüler zor anlar yaşadı. Esenyurt Kıraç’taki bir caddede sürücüler yolda inmekte güçlük çekerken, yer yer de kaydıkları görüldü. Sürücülerin yolda zikzak yaparak ilerlemeye çalışması dikkat çekti.

İstanbul''da dün akşam saatlerinde etkili olan kar gece saatlerinde yerini ayaza bıraktı. Sabah saatlerinde yollarda araçların gitmekte zorluk çektiği görüldü.

Sabah saatlerinde araçları ile evden çıkmak isteyen vatandaşlar yokuşlarda zorluk çekti. Araçların yokuşları inmek ve çıkmak istedikleri o zorlu anlar kameraya yansıdı. Beşiktaş''ta da yokuşta kalan bir kamyoneti kış çalışması yapan ekipler kurtardı. Kamyonet, iş makinesi ve yokuşun tuzlanma çalışması ile kaldığı yerden alındı. Kar yağışının gün içinde belirli aralıklarla ve bölgesel olarak etkisini sürdüreceği öğrenildi.

VATANDAŞIN İMDADINA BEKÇİLER YETİŞTİ

Kâğıthane’de akşam saatlerinde bastıran kar nedeniyle yolda kalan aracın lastiklerine Gece Kartalları olarak bilinen Bekçiler zincir taktı..
Akşam saatlerinde İstanbul genelinde etkili olan kar yağışı sürücülerin kaza yapmasına, yokuşlardan çıkamamasına neden oldu. Kâğıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Sadabad Polis Merkezi Amirliğine bağlı Bekçiler de yokuş aşağı kayan bir otomobilin zincirlerini taktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında “Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Sadabad Polis Merkezi Amirliğine bağlı Gece Kartalları olarak Burcu Sokak üzerinde yaya ring görevimizi ifa ettiğimiz esnada 35 AOJ 449 plakalı aracın kar yağışı nedeniyle yokuştan aşağı kayarak indiğini görmemiz üzerine aracı yan yola çektirerek, lastiklerine zincirleme işlemini yapıp güvenli bir şekilde yola devam etmesi sağlanmıştır” yer verdi.

İlgili Haberler